Lars Mikkelsen vinder en Emmy for ’Herrens veje’

Lars Mikkelsen vinder en Emmy for ’Herrens veje’
Lars Mikkelsen med sin nyerhvervede Emmy under nattens prisuddeling i New York. (Foto: Theo Wargo/Getty Images)

Tidligt i morges dansk tid løb Lars Mikkelsen afsted med en international Emmy for sin rolle i ’Herrens veje’. Den danske skuespiller modtog tv-prisen sikrede sig statuetten som årets bedste mandlige skuespiller i en international dramaserie for sin præstation som præsten Johannes Krogh i DR-serien.

Lars Mikkelsen løb afsted med sejren under den 46. internationale Emmy-uddeling i New York for næserne af brasilianske Julio Andrade, der var nomineret for serien ’Um Contra Todos’, canadiske Billy Campbell fra ’Cardinal’ og tyrkiske Tolga Saritas fra ’Soz’. Den internationale Emmy-uddeling må ikke forveksles med den kendte, store amerikanske uddeling, hvor de amerikanske serier konkurrerer.

Lars Mikkelsen udtaler om sejren (via DR): »Det virker fuldstændigt surrealistisk det her. Der var så mange stærke optrædener fra de andre nominerede. I Danmark har vi i mange år været frontløbere på drama, og denne pris sætter streg under, at man stadig kan regne med os. Jeg er så glad og beæret«.

Læs også: Lars Mikkelsen lander sin næste store Netflix-rolle – over for Superman

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af