‘Aldrig voksen’: Ny TV 2-serie til de unge er lettere bizar

‘Aldrig voksen’: Ny TV 2-serie til de unge er lettere bizar
Foto: TV 2
STREAMING TOGETHER

Når man håber, politiet dukker op for at lukke ens fest, så man kan komme tidligt i seng, er det måske på tide at spørge sig selv, om man er blevet for gammel til sin livsstil.

Det overvejer 32-årige Mathias Bach i hvert fald i TV 2 Echos reportageserie ’Aldrig voksen’. Mathias bruger sine weekender på at drikke sig i hegnet, skateboarde med vennerne og tage dårlige beslutninger i en alkoholrus. En impulsiv ørering bliver i hvert fald hurtigt taget ud næste morgen.

Men det er, som om der er nogle omstændigheder, der prøver at sparke Mathias ind i de voksnes rækker. Han har et fast job, en kæreste gennem tre år, og der bliver så småt talt om børn, lejlighed og ægteskab. Alligevel frygter Mathias, at hvis han går all in på villa, Volvo og vovse, så bliver det et endeligt farvel til det sorgløse ungdomsliv.

Mathias’ ven og kollega Terkel Thorsen følger med et kamera Mathias rundt i disse overvejelser, mens han får tjekket økonomi, sædkvalitet og kondital. Han taler med en psykolog om sin frygt for at give slip, mens hans ufortrødent fortsætter med milelange kontoudtog fra Mesteren & Lærlingen og timevis af Streetfighter-gaming med gutterne. Mathias er hurtig, smart og impulsiv, og de træk gennemsyrer både programmets tempo og evne til at fordybe sig.

(Foto: TV 2)

Echo skal ramme en yngre målgruppe, og ’Aldrig voksen’ kanaliserer deres kvikke sketches og humor i et længere format. Men serien tør aldrig rigtigt rode rundt i Mathias’ egentlige splittelse. Han sendes ud for at lave nogle tests, som ikke får de store konsekvenser for hans syn på sig selv, men mere føles som et nødvendigt onde fra en tilrettelæggers side. Hans samtaler med psykologen føles som gentagelser af den samme jammer, og desværre giver psykologen ham lige så meget modspil som en våd karklud.

Derudover viser det sig hurtigt, at Mathias selv arbejder for TV 2 Echo, og det føles lettere bizart, at serien handler om serieproducentens egen medarbejder. Det bliver svært at gennemskue, om Mathias spiller ekstra op til kameraet og hvornår. Har han en interesse i at gøre programmet mere interessant, og er hans bedste ven også den bedste til at dokumentere hans rejse i denne sammenhæng?

Måske stiller jeg for høje krav i forhold til seriens ambitioner, men det hele føles bare ret ligegyldigt i ’Aldrig voksen’. Man skal knuselske Mathias’ personlighed for at kunne gennemføre alle fire afsnit, for historien har ikke tyngde nok i sig selv.


Kort sagt:
32-årige Mathias Bach bliver ’Aldrig voksen’, fordi serien om hans forsinkede kvartlivskrise ikke tør udfordre ham, men blot vil vise, hvor halvskør og mærkelig en medarbejder de har på Echo-redaktionen.

Læs også: Netflix’ nye eksperiment er en fornærmelse

Dokumentarserie. Tilrettelæggere: Mathias Bach og Terkel Thorsen. Medvirkende: Mathias Bach og Terkel Thorsen. Spilletid: 4 afsnit á 20 min.. Premiere: Kan ses på TV 2 Play
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af