Stor true crime-serie fra HBO efterforsker historisk Atlanta-mordsag – se traileren

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

I mellem 1979 og 1981 blev Atlanta terroriseret af mord på op mod 30 unge afroamerikanere, mens politiet var alt for langsomme om at skride til handling.

Den historiske drabssag var omdrejningspunktet for anden sæson af David Finchers ’Mindhunter’, og nu genåbner HBO sagen med den stort anlagte true crime-dokumentarserie i fem afsnit, ’Atlanta’s Missing and Murdered: The Lost Children’.

Serien præsenterer efter sigende nyt materiale om de såkaldte Atlanta Child Murders, når den følger sagen helt fra begyndelsen, hvor to unge teenagere forsvinder og findes myrdet i 1979 og frem til fængslingen af den 23-årige klubejer Wayne Williams i 1981 – efter stort nationalt pres for at lukke sagen hurtigt i kølvandet på kritik og stor mediebevågenhed.

I foråret 2019 blev sagen genåbnet af politiet i Atlanta i forhåbning om, at ny DNA-teknologi kan medvirke til at afklare sagen. Det er seriens forhåbning, at den med sin dybdegående skildring også kan være med til at kaste nyt lys over et af USA’s mørkeste kapitler, lyder det i en pressemeddelelse.

Som ’Mindhunter’ også viste, var en populær teori, at Wayne Williams kun var ansvarlig for en brøkdel af de op mod 30 mord. Det blev dog aldrig bevist. Williams blev arresteret i 1981, da fibre fra hans hjem og bil blev fundet på en række af de afdøde.

Serien har premiere på HBO 5. April.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af