’Feel Good’
Det skorter ikke på komedieserier fra virkelige komikere på Netflix og alligevel føles ’Feel Good’ som et friskt pust, skabt af den canadiske standupper Mae Martin. I serien spiller Martin en fiktionaliseret version af sig selv, der forsøger at komme sig over et heftigt stofmisbrug, samtidig med at hun forelsker sig hovedkulds i den heteroseksuelle kvinde George.
Lisa Kudrow giver den gas som Martins morsomt upassende mor, og ’Feel Good’s optimistiske vibe, velspillende romantiske duo og positive budskaber giver uvægerligt små sommerfugle i maven. Nå ja, og så kan de små seks afsnit snildt binges på en eftermiddag, hvorfor der ikke kan findes mange undskyldninger for ikke at lukke den charmerende fortabte Mae ind i dit liv.
Kan ses på Netflix.
’Breeders’
Hele første sæson af britiske ’Breeders’ kan nu ses på HBO Nordic, og har du endnu ikke stiftet bekendtskab med Martin Freemans hårdtprøvede, temperamentsfulde småbørnsfar Paul, skal der herfra lyde en kæmpe opfordring til at komme i gang asap – helt uagtet, om du selv har rollinger hængende i buksebenet.
’Breeders’ skriver sig ind i den voksende bølge af hudløst ærlige, urkomiske skildringer af forældreskabets op- og især nedture med gylp på skjorten og karrieredrømme ofret på legepladsens alter. Men som historien skrider frem, sniger der sig et mørke ind, der løfter ’Breeders’ op over genrefæller a la ’Working Moms’ og ’The Let Down’.
Daisy Haggard (’Episodes’) er genial som Freemans partner-in-crime, og dialogerne ladet med deadpan sort humor, hvorfor det for så vidt muligt kan anbefales at slå underteksterne fra. Sæson 2 har fået grønt lys.
Kan ses på HBO Nordic.
’Dave’
Herhjemme har ’Dave’ (endnu) ikke fyldt synderligt på serieradaren. Men i USA er komedieserien, der er løst skåret over satirerapperen Lil Dickys liv, slet og ret blevet den mest sete komedieserie i kanalen FX’ historie (FX, der vel og mærke tidligere har givet os kvalitetsserier som ’Louie’, ’Atlanta’ og ’Better Things’).
’Dave’ er skrevet af Lil Dicky aka. Dave Burd (som hans borgerlige navn lyder), i samarbejde med den erfarne komedieforfatter Jeff Schaffer (’The League’) og med Kevin Hart som executive producer. Vores anmelder beskrev serien som »et misfosterlignende kærlighedsbarn mellem en Lonely Island-sketch og et afsnit af ’Girls’«, og det er da også ovenud underholdende at følge neurotiske, jødiske Daves færden, mens han som sit alter-rap-ego forsøger at bryde igennem med tekster, der ikke overraskende har en vis legemsdel som omdrejningspunkt.
Sæson 2 er heldigvis allerede bekræftet.
Kan ses på HBO Nordic.
’Work in Progress’
Det var med vild begejstring, at vores anmelder tilbage i december gav LGBTQ-serien ’Work in Progress’ fornem topkarakter, men alligevel er det ikke meget, man har hørt til den siden. Det må der fluks rådes bod på.
Historien følger den 44-årige lesbiske Abby (Abby McEnamy, som også er den ene skaber af serien), hvis selvmordstruede midtvejskrise får romantisk elektrochok, da hun møder über-hotte Chris, en 22-årig transmand (Theo Germaine). »He’s a man – Abby’s new girlfriend!«, udbryder veninderne forbløffede, og Abby kan da heller ikke selv helt forklare, hvad der foregår – med eksistentielle kvababbelser og kærligt-satiriske jabs til LGBTQ-miljøet til følge.
’Work in Progress’ var oprindeligt tænkt som en lille webserie, men da piloten høstede et hav af roser på Sundance i 2018, fik det Lilly Wachowski fra søskendeduoen bag ’The Matrix’ til at medproducere projektet til et opgraderet format. Og mange tak for det.
Kan ses på HBO Nordic.
’Undone’
Den lille animationsserie er et syret trip udi sindslidelser og drømme, der overrasker fra start til slut. Og hvis tørre, sorte humor komplementerer den brillante billedside.
Efter et voldsomt biluheld vågner egocentrerede Alma (Rosa Salazar) op på hospitalet med sin afdøde, pludseligt meget snakkesalige far ved sin side – men der er selvfølgelig ingen andre end Alma, der kan se ham. Farmand vrøvler om paralleluniverser, og da Alma selv begynder at hvirvle rundt mellem barndomsminder og oplevelser, der synes at gentage sig, kan hun ikke hitte rede i, om hun er fanget i et tidsloop eller har fået hjerneskade.
’Undone’ er skabt af folkene bag ’BoJack Horseman’, der har benyttet sig af teknikken ’rotoscoping’, hvor man tegner oven på reelle filmoptagelser. Og effekten er en kognitiv-søsyg følelse, der matcher tematikkerne perfekt.
Kan ses på Amazon Prime.