Ny video går bag om ‘Tenet’: Sådan skabte Christopher Nolan sin bagvendte spionfilm

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Christopher Nolan gør aldrig noget halvt. Under optagelserne til ‘Tenet’ lukkede han en estistisk motorvej ned i otte uger for at optage en actionsekvens, sprang et passagerfly i luften (for real) og skabte bagvendt action med et minimum af digitale effekter.

I anledning af premieren på den ventede spionfilm har Warner Bros. netop udgivet en video, der tager os bag om de hæsblæsende optagelser til Nolans storfilm.

Videoen fokuserer særligt på instruktørens tro på autenticitet, både hvad angår at filme på old school strimmel og at optage så meget som muligt ved hjælp af praktiske effekter.

Denne slags promovideoer kan hurtigt give lidt kvalme, da menneskerne bag filmen får lov til at klappe sig selv på skulderen og rose hinanden til skyerne. Men ikke desto mindre er det interessant for enhver filmnørd at se, hvordan Nolan griber sine stort anlagte actionscener an.

Den særlige udfordring ved ‘Tenet’ var selvfølgelig at gøre det hele bagvendt – igen hovedsageligt gennem stuntkoreografi og praktiske effekter. Og så var leading man John David Washington udsat for et massivt pres, når han insisterede på at lave sine stunts selv for at ihukomme Nolans jagt på ægthed.

‘Tenet’ kan ses i biograferne nu.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af