Barack Obama deler sine favoritfilm og -serier fra 2020

Barack Obama deler sine favoritfilm og -serier fra 2020
Barack Obama. (Foto: Joe Raedle/Getty Images.)

Traditionen tro bruger Barack Obama de sidste uger af kalenderåret til at kåre sine yndlingskulturprodukter fra det forgangne år og flashe sin overlegne smag i blandt andet film, serier og musik.

Efter at have kåret årets bedste bøger tidligere på ugen, udråbte den tidligere præsident sine yndlingsfilm og -serier. Serieland har ikke tidligere figureret på hans lister, men i et streamingår styret af corona har han valgt at udvide sit format.

På Obamas filmliste finder man en række af årets væsentligste dokumentarfilm, blandt andet den graverjournalistiske ‘Collective‘ og den poetiske ‘Time’ om Fox Rich, der kæmper for at få sin mand løsladt fra en 60-årig fængselsdom i USA’s dybt racistiske straffesystem. Begge var at finde på vores liste over årets bedste dokumentarfilm.

Også dokumentarerne ‘Crip Camp‘, som Obamas produktionsselskab Higher Ground har produceret, og ‘Boys State‘, om et politisk eksperiment på skoledrenge, var at finde på listen.

På sin filmliste peger Obama blandt andet på David Finchers ‘Mank’, der har fået en noget blandet modtagelse siden premieren på Netflix, og streamingtjenestens ‘Ma Rainey’s Black Bottom‘, der har en storspillende Chadwick Boseman i front i hans sidste rolle.

Filmen ‘Lover’s Rock’, der er en del af Steve McQueens femdelte antologiserie ‘Small Axe‘, fik en plads på listen sammen med Pixars længeventede ‘Soul’ og Oscar-favoritten ‘Nomadland‘. Af international filmkunst finder man roste arthouse-perler som italienske ‘Martin Eden’, russiske ‘Beanpole’ og brazillianske ‘Bacurau‘.

Noget mere idiosynkratiske var valgene af ‘Let Him Go’ med Kevin Costner og Tayarisha Poes ‘Selah and the Spades’, der begge har fået en blandet modtagelse.

På seriefronten har Obama været særligt glad for Netflix-storhittet ‘Dronninggambit‘, Michael Jordans dokuserie ‘The Last Dance‘ og den stjernespækkede ‘Mrs. America‘ om feministkampen i 1970’ernes USA.

Femte sæson af ‘Better Call Saul’, som toppede vores rangering af årets bedste serier, er også at finde på Obamas liste sammen med superheltesatiren ‘The Boys‘, Michaela Coels mesterstykke ‘I May Destroy You‘ og ‘The Good Lord Bird‘ med Ethan Hawke.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af