Jason Momoa kritiserer journalist for spørgsmål om, hvorvidt han fortryder voldtægtsscene i ‘Game of Thrones’

Jason Momoa kritiserer journalist for spørgsmål om, hvorvidt han fortryder voldtægtsscene i ‘Game of Thrones’
Jason Momoa og Emilia Clarke i 'Game of Thrones'. (Foto: PR)

Scenen, hvor Khal Drogo voldtager Daenerys Targaeryn på deres bryllupsnat i første afsnit af ‘Game of Thrones’, står stadig som en af seriens mest brutale. Og det siger ikke så lidt, ‘Game of Thrones’ taget i betragtning.

Scenen har igennem årene mødt kontrovers, fordi George R.R. Martin i sine bøger beskrev bryllupsnatten som baseret på samtykke, mens tv-forfatterne David Benioff og D.B. Weiss valgte at omskrive den til overgreb.

I et nyligt interview med The New York Times blev Jason Momoa, der snart er aktuel i Denis Villeneuves sci-fi-epos ‘Dune’, spurgt, om han ser anderledes på scenen i dag og om han fortryder noget.

Til at starte med fortalte Momoa: »Jamen, det var vigtigt at skildre Drogo og hans stil. Når man spiller en person, der er ligesom Genghis Khan. Det var en virkelig, virkelig, virkelig svær ting at gøre. Men mit job er at spille sådan nogle ting. Det er ikke rart, men det var sådan, karakteren var«, siger han og fortsætter:

»Det er ikke mit job at sige: ‘Ville jeg ikke gøre det?’ Jeg er aldrig før blevet spurgt, om jeg fortryder at have spillet en rolle. Lad os sige det sådan her: Jeg har allerede gjort det, og jeg kommer ikke til at gøre det igen«.

Men da interviewet var afsluttet, konfronterede Momoa journalisten med spørgsmålet, som gav ham med en »dårlig fornemmelse i maven«.

»Da du bragte ‘Game of Thrones’ op, spurgte du ind til, hvad der skete med min karakter, og om jeg ville gøre det igen. Jeg var ærgerlig over, at du spurgte mig om det«, siger Momoa.

»Det føltes bare klamt. At lægge den over på mig at fjerne det. Som om en skuespiller overhovedet har dét valg. Vi får aldrig rigtig lov at gøre noget. Der er producere, forfattere, instruktører, så du får ikke lov til at komme ind og sige: ‘Jeg vil ikke lave den scene, for den er ikke kosher lige nu, og passer ikke ind i det politiske klima’. Det sker aldrig. Så spørgsmålet føltes bare icky. Det ville jeg bare have, at du skulle vide«.

Nikolaj Coster-Waldau har i et interview med The Times of London sidste år udtalt, at voldtægtsscenen var »virkelig hård og nedværdigende« for Emilia Clarke.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af