Adrien Brody fortryder nej tak til rolle i ‘Ringenes herre’: »Jeg følte mig så dum«

Adrien Brody fortryder nej tak til rolle i ‘Ringenes herre’: »Jeg følte mig så dum«

Peter Jacksons storfilmstrilogi ’Ringenes Herre’ står for mange som et af filmhistoriens mest episke eventyr.

Og det kan i dag derfor være svært at forestille sig, at nogen skulle have takket nej til at lege med.

Ikke desto mindre var det lige præcis, hvad ’The Pianist’-skuespilleren Adrien Brody gjorde da Peter Jackson tilbød ham en rolle i trilogien. Det skriver The Hollywood Reporter, som citerer fra Brodys seneste interview med magasinet GQ.

»Jeg ved ikke, hvilken rolle der ville have passet til mig, men det var en Hobbit-karakter. Jeg ledte efter noget andet på det tidspunkt«, siger skuespilleren.

Brody skulle dog hurtigt komme til at fortryde sit valg:

»Jeg kan huske, at jeg så ’Ringenes Herre’ i biografen med en ekskæreste. Hun kiggede på mig og sagde, ’Sagde du nej til ’Ringenes Herre!?’ ( … ) Jeg følte mig så dum«.

Brody fik senere endnu en chance for at arbejde sammen med Peter Jackson, da han blev tilbudt hovedrollen i ’King Kong’ – og øjeblikkeligt sagde ja.

Ved premieren på filmen blev Times Square lukket ned, intet mindre, og borgmesteren kom og hilste på castet. En vild oplevelse, erindrer Brody.

»Mit ansigt blev udødeliggjort på en McDonald’s sodavandskop. Hvornår sker det for nogen?«, siger skuespilleren til GQ.

Fans af Peter Jacksons film-serie kan se frem til september næste år, hvor Amazons ‘Ringenes Herre’ Spinoff-serie får premiere.

Fra torsdag i denne uge kan Adrien Brody opleves i biograferne i Wes Anderssons stjernespækkede komedie ’The French Dispatch’. 

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af