Putin sammenlignede Rusland med J.K. Rowling på direkte fjernsyn – nu tager forfatteren afstand

Putin sammenlignede Rusland med J.K. Rowling på direkte fjernsyn – nu tager forfatteren afstand
J.K. Rowling til premieren på 'Fantastiske Skabninger 2: Grindelwalds forbrydelser' i 2018. (Foto: Samir Hussein/WireImage)

J.K. Rowlings navn blev pludseligt indblandet i krigen i Ukraine, da Ruslands statsleder, Vladimir Putin, på direkte fjernsyn sammenlignede Rusland med forfatteren, som han mente havde oplevet den samme cancel culture, som Rusland oplever i øjeblikket (ifølge Putin).

Det har Rowling ikke taget let på. Over weekenden har hun svaret på tiltalen og taget skarp afstand fra hans regime og udtrykt sin støtte til Ukraine.

»Kritik af vestlig cancel culture kommer muligvis ikke bedst fra dem, som i øjeblikket slagter civile for at gøre modstand, eller som fængsler og forgifter deres kritikere«, skrev hun på Twitter med reference til den fængslede systemkritiker Alexei Navalny, som Putin har forsøgt at få myrdet.

Putin fremførte sin kommentar i fredags i forbindelse med en omtale af aflysningerne af russiske begivenheder over hele verden.

»I dag forsøger de at cancel et land med tusind år bag sig. Jeg taler om den fremadskridende diskrimination mod alt, der er forbundet med Rusland. Det er en trend, der udfolder sig i et utal af vestlige stater med fuldt overlæg og sommetider med støtte fra landets ledere. Den notoriske cancel culture er blevet til en cancellation of culture«, sagde Putin ifølge Deadline.

I forlængelse heraf sagde Putin om J.K. Rowling: »For nyligt blev børnebogsforfatteren Joanne Rowling cancelled, fordi hun – forfatteren af bøger, der har solgt millioner af eksemplarer verden over – faldt i unåde hos fans af såkaldte kønsfriheder«.

J.K. Rowling har i løbet af de seneste år mødt kritik for en række udtalelser om transkønnede, hun har fremført på sociale medier.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af