Joey Moe laver serie i Netflix’ serieskole: »Det er mit kald«

Mens nogle bagte surdejsbrød eller sang fællessang under corona, blev Joey Moe filminstruktør. Nu udvikler han på en serie i Netflix' serieskole om en rocker, der drømmer om at blive bager.
Joey Moe laver serie i Netflix’ serieskole: »Det er mit kald«
Joey Moe. (Foto: Sarah Hesselbo)

Det overraskede vores filmredaktør noget, da han så Joey Moes navn som instruktør under Odense International Film Festival, men ’Fugleflugten’ viste, at popmusikeren skulle tages seriøst som filmmager.

Siden er Moe startet på den aarhusianske filmskole Super8 og har fået et par kortfilm mere under bæltet.

Og nu kan Netflix så annoncere, at Joey Moe arbejder på et seriekoncept i konceptet Serieskolen, et talentudviklingssamarbejde mellem Fonden Filmtalent og Netflix, som munder ud i, at fire af skolens 12 hold får 100.000 kr. i støtte til at lave et pilotafsnit.

Joey Moe har sammen med sin producermakker Jasmin Jiramani Christensen udviklet ’Bagværk’. Serien skal handle om rockeren Tonny, der drømmer om at blive bager, men efter sin prøveløsladelse bliver presset tilbage i en rockerkrig.

»’Bagværk’ er en serie om exit. Exit Amager, exit social arv, exit de rammer, som enten er blevet påduttet dig, eller som du selv har rodet dig ud i«, fortæller instruktøren, jeg fanger ham over telefon.

»Af en eller anden grund er det svært for os, der kommer fra Amager, at slippe øen. Tonny er en refleksion af mig, der forsøger at komme væk fra mine rammer. Han har fundet en ting, han kan finde ud af, og det er så indtil videre at lave et sigtebrød. ’Bagværk’ er for mig en beretning for de mennesker, jeg kender, der er faldet, døde, dem der stadig sidder fast og så mig selv, der slap ud«.

Hvor langt er I med produktionen?

»Det er jo en serieskole, så den her weekend har vi været i skole, hvor jeg selv følte, jeg blev revet fuldstændigt midt over. På den gode måde. Lige nu føler jeg totalt, jeg er i rodebutikken og kan vælge og vrage med, hvad jeg har lyst til, så længe det handler om en bager på Amager. Vi skal så skrive first draft til om en måned, og ellers er det bare tre gange om ugen og hver tredje weekend«.

Karriereskiftet

Men hvad drev Joey Moe selv til at lægge sit liv om og vælge at blive instruktør?

Det kom ligesom for mange andre under en coronaperiode, hvor altid så lidt dystert ud.

»Jeg troede engang, jeg skulle være skuespiller, men da flagermusen kom forbi i coronanedlukningen, røg hele korthuset sammen. Hvor andre måske fandt staffeliet i kælderen, var det film for mig. Så jeg lavede en kortfilm med Michael Fuhlendorff, hvor jeg fandt ud af, at det var mit kald. Det var simpelthen bare en øjenåbner for mig«.

»Da jeg stod på ’Fugleflugt’, må jeg indrømme, jeg ikke vidste, hvad jeg lavede, men jeg var heldig at have nogle mennesker, jeg kunne spørge. Og så kom jeg heldigvis ind på en filmskole. Jeg går til det sindssygt ydmygt og prøver at lære fra bunden. Jeg sidder og terper bøger, jeg tager det ikke, som om der er nogle gaver fra min musikbaggrund, men det er selvfølgelig også storytelling«.

Michael Fuhlendorff i ‘Fugleflugten’. (Foto: Odense International Film Festival)

’Fugleflugt’ handlede om hans barndomsven (og Christian Fuhlendorffs bror) Michael Fuhlendorff, der er tidligere Bandidos-medlem, og om hans løsladelse fra fængsel efter at have siddet inde en tredjedel af sit liv. ’Bagværk’ handler også om en rockers flugt fra kriminaliteten.

Det ligner en tendens.

»Indtil videre følger jeg et råd om at fortælle historier om det, du kender. Det er jo klart, at jeg i første omgang har berettet om ting her fra lorteøen. Jeg tænker ikke at lave beretninger fra Hjørring eller Aabenraa eller Mols«.

Moe udvikler ’Bagværk’ med produceren Jasmin Jiramani Christensen, som han mødte på Super8. Sammen har de også startet det Aarhus-baserede produktionsselskab Kelope Pictures.

»Det er et fantastisk samarbejde. Jeg er meget taknemmelig og glad for, at jeg er her med den her serie, og at jeg har den rette sparringspartner i forløbet. Jeg føler, det er et sundt forår for kreativiteten og det praktiske filmmageri for os. Jeg ser det virkelig som noget meget mere langsigtet end musikken. Vi sidder og snakker næste weekend, næste år, ti år frem. Hvad er det, vi skal? Hvad er det for fortællinger, vi gerne vil fortælle?«

Så det er en langtidsplan at være instruktør?
»Absolut. Der er ingen vej tilbage for mig, og jeg elsker alt ved det! Men selvom at skrive film fylder så stor en del af min kontortid, er mikrofonen stadig tændt, og både musik og film snakker fint sammen ved siden af hinanden i min amagerhylde«.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af