‘Made for Love’ er et overraskende knuselskeligt ‘Black Mirror’-fix

Serieperlen ’Made for Love’ har slet ikke fået den anerkendelse, den fortjener. Det må der straks rådes bod på nu, hvor anden sæson er landet, skriver Soundvenues Lise Ulrich.
‘Made for Love’ er et overraskende knuselskeligt ‘Black Mirror’-fix
'Made for Love'. (Foto: HBO Max)

ANBEFALING. Forestil dig, at din kæreste var et af klodens største tech-genier.

En multimilliardær, hvis futuristiske opfindelser har gjort ham til et noget nær gudedyrket ikon, der kan skabe forbrugermassehysteri med en enkelt produktlancering.

Forestil dig et luksusliv med delfiner i poolen og evig blå himmel over jeres gigantiske villa proppet til randen med teknologi, der er klar til at opfylde selv dine mindste behov 24/7.

Og nå ja, forestil dig så også lige, at du ikke har forladt jeres grund i 10 år. Du har jo alt, hvad hjertet begærer, ikke sandt?

Pyt med, at den blå himmel i virkeligheden er en digital illusion, og at jeres villa er en velbevogtet bunker i et goldt ørken-prærielandskab. Pyt med, at din dejlige, Ken-dukke-smilende mand planlægger at indoperere en chip i din hjerne, så I kan være permanent forbundne.

I er jo alligevel skabt for hinanden – made for love – så hvorfor ikke gå linen helt ud i romantikkens navn?

Eller …

‘Black Mirror’-stjerne i hovedrollen

Præmissen i HBO Max-komedieserien ’Made for Love’ er som løftet fra et afsnit af Charlie Brookers dystopiske antologiserie, og i hovedrollen som Hazel Green finder vi spøjst nok også en gammel ’Black Mirror’-kending, Cristin Milioti.

Aka. Nanette, hvis bevidsthed på kuldegysende vis bliver spærret inde i spillet ‘U.S.S. Callister’ i ‘Black Mirror’-afsnittet af samme navn (der ofte nævnes som et af seriens suverænt bedste). Gerningsmanden? En forsmået mandlig kollega og koder-wunderkind (Jesse Plemons), som stjæler en bid DNA af Nanette for at skabe en digital, fuldt ud bevidst klon, han kan lege med og klæde som han lyster.

På syret vis er der ikke så paralleller mellem de to karakterers skæbner og hårdnakkede kamp for at genvinde friheden i et teknologisk mareridt i ’Made for Love’ og ’U.S.S. Callsiter’ – skønt Hazel i førstnævnte titel taknemmeligvis stadig har sin rigtige krop i behold.

Men er der monstro blevet »fiflet« med den … ?

Billy Magnussen i ‘Made for Love’. (Foto: HBO Max)

I første afsnit flygter Hazel således fra bunkeren via kloaken, trodsigt iført kjolen, hun havde på, på sin og kæresten Byron Gogols første date for en evighed siden. Byron – spillet med lige dele humor og psykopati af Billy Magnussen – flipper skråt, da det går op for ham, at Hazel har taget flugten, og sender håndlangeren Herringbone (Dan Bakkedahl) ud for at hente den genstridige kvinde hjem.

Men Hazel er ingen damsell in distress og ’Made for Love’ ikke bange for krydre komikken med sporadiske udbrud af sortkomisk ultravold, der gør seeroplevelsen til en forrygende uforudsigelig fornøjelse.

Ray Romano og Lolita-dukken

Serien var en af de mindre titler i HBO Max’ ’lanceringspakke’, da streamingtjenesterne slog dørene op herhjemme sidste år, og måske er det derfor, den overvejende er fløjet under radaren til trods for begejstrede anmeldelser udenlands.

Jeg mistænker dog også, at det i lige så høj grad er seriens særegne præmis og manglen på A-list-navne på rollelisten, der har fået den til at glide i baggrunden på tjenesten.

Selv er jeg kommet skammeligt sent til festen, men eftersom anden sæson lige nu kører derudaf, vil jeg gribe muligheden for at sende mine varmeste anbefalinger efter, hvad jeg ser som en af de mest originale komedieserier overhovedet lige nu.

Foto: HBO Max

Cristin Milioti, som vi også kender fra ’Palm Springs’ og som Leonardo DiCaprios første hustru i ’The Wolf of Wall Street’, er intet mindre end knuselskeligt cool og sjov som Hazel, der må lyve, stjæle, slå på tæven og finde sig i at flytte hjem til sin særling af en far for at finde sig selv.

Sidstnævnte spilles af ingen ringere end Ray Romano, som sammen med Ryan Gosling i ’Lars and the Real Girl’ tager prisen for bedste skuespilpræstation over for en ’kærlighedsdukke’ – Herbert, som Hazels singlefar hedder, er således »flyttet sammen« med en plastikhustrusubstitut, der til datterens udtalte afsky ikke alene fungerer som en gokkesok i menneskestørrelse, men også sidder med ved middagsbordet.

På den måde hudfletter ’Made of Love’ de bizarre nuancer af ensomme mænds behov for kærlighed og dominans: Zuckerberg-rige Bryan ønsker at forvandle Hazel til en nikkedukke af en evigt smilende livsledsager. Trailerpark-fattige Herbert har købt sig til en discount-version af slagsen.

Begge er i bund og grund et par usikre tabere, der higer efter nærvær og stabilitet (med Bryan som det afstumpede eksemplar), mens Hazel kæmper for retten til at være sin egen person frigjort fra teknologien, der har styret hendes liv.

Cristin Milioti i ‘Made for Love’. (Foto: HBO Max)

Det er tematikker, der også gennemsyrede både førnævnte ’U.S.S. Callister’ såvel som ’Black Mirror’-afsnittet ‘Be Right Back’ – hvori Domhnall Gleeson spillede en uhyggeligt virkelighedstro menneskedukke – men som her behandles med langt større humor og varme, der gør samtlige karakterer (inklusive Bryans trætte, tiltagende bitre ansatte) stærkt underholdende at følge.

Uden at gå på kompromis med satiren over giftig maskulinitet og patriarkalske psykologiske fæstningsværker i en digitaliseret æra, forstås.

Har man nogensinde følt sig fristet til at installere en app, der kan følge kærestens placering, vil ’Made for Love’ give stof til en heftig omgang sjæleransagelse af, hvordan moderne teknologi forsøger at fucke ikke blot med vores hjerner, men vores hjerter.

’Made for Love’ sæson 1 og 2 kan ses på HBO Max.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af