J.K. Rowling pranket af russiske komikere – troede hun talte med præsident Zelensky

J.K. Rowling pranket af russiske komikere – troede hun talte med præsident Zelensky
J.K. Rowling (Foto: Mike Marsland/WireImage)

Den russiske komikerduo Vovan og Lexus har en stærk track record for prank calls til celebs som Billie Eilish, Prince Harry og Elton John.

Og nu har de også fået Harry Potter-forfatter J.K. Rowling på krogen.

Komikerne gav sig ud for at være den ukrainske præsident Zelensky og havde en længere Zoom-samtale med forfatteren:

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Pranken er ikke ligefrem på Sacha Baron Cohen’ske højder, men komikerne spørger blandt andet, om hun vil være med til at lave et forbud mod den russiske skuespiller Aleksandr Kuznetsov, der spiller med i den seneste ‘Fantastiske skabninger’-film, »ligesom med Johnny Depp«.

De foreslår også, at lynet i Harry Potters pande – som ligner det russiske symbol Z – erstattes af et ukrainsk varemærke i stedet, hvortil Rowling (tilsyneladende – svaret er tydeligvis klippet) svarer, at hun vil kunne skrive noget om det på sociale medier, så det kommer i aviserne.

Endelig spørger de til Dumbledores homoseksualitet og bemærker, at de ikke håber, at professortroldmanden har været sammen med en transkønnet, med reference til Rowlings kontroversielle udtalelser om transpersoner.

En repræsentant for J.K. Rowling har forklaret til The Hollywood Reporter, at Rowling var blevet spurgt, om hun ville tale om sit godgørende arbejde for børn og familier i Ukraine, og kaldte pranken »smagløs«. Talspersonen tilføjede:

»Videoen, som er blevet klippet, er en forvrænget udgave af samtalen«.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af