De seks bedste podcasts med Hollywood-værter – fra Tarantino til Dakota Johnson

Adskillige Hollywood-stjerner er sprunget ud som podcastværter, og fælles for de mest interessante programmer er en unik adgang til både filmlands største navne såvel som en lang række politiske og kulturelle spydspidser, der vender alt fra intime insider-anekdoter til aktuelle samfundstematikker.
De seks bedste podcasts med Hollywood-værter – fra Tarantino til Dakota Johnson
Brett Goldstein i 'Films to be buried with'. (Foto: PR)

Find de seks podcasts hos Apple, Spotify eller der, hvor du normalt lytter til podcasts.

‘Films To Be Buried With’

Emmy-vinder og komiker Brett Goldstein fra ’Ted Lasso’ – aka. Roy Fucking Kent – har haft sin egen filmpodcast i årevis, hvor han sætter kendte skuespillere, komikere og filmskabere i stævne for at tale om de film, der har gjort størst indtryk på dem igennem livet.

Hvilken film har fået dig til at græde? Hvilken film skræmte livet af dig? Hvilken virkelig dårlig film elsker du, selvom alle andre hader den?

Det er blot nogle af de faste spørgsmål i ’Films to Be Buried With’, der har haft gæster som Ricky Gervais, Judd Apatow, Sharon Stone og Bill Hader i studiet, og hvor der naturligvis også bliver snakket om karrierernes op og nedture.

Goldstein er en veloplagt og overordentligt sympatisk vært, der konsekvent får sine interviewofre til at bryde sammen af grin undervejs, og man kan ikke andet end at blive i godt humør i løbet af den time, programmerne typisk varer.

Ligesom man også uværgerligt kommer til at tage rigeligt med noter til alle de filmtips, stjernerne drysser ud.

Sean Hayes, Jason Bateman og Will Arnett fra ‘SmartLess’. (Foto: ‘SmartLess’ på Twitter)

‘SmartLess’

Jason Bateman, Sean Hayes (’Will & Grace’) og Will Arnett er alle tre sjove herrer, man gerne hører hyggesnakke i timevis i jagten på at gå fra ’smart-less’ til at blive lidt klogere på Hollywoods største navne.

George Clooney, Jennifer Aniston, Ryan Reynolds, Will Ferrell, Tina Fey og Bradley Cooper er blot nogle af gæsterne, trioen har haft forbi mikrofonen, og få spørgsmål er »off the table«, når først båndet ruller.

’SmartLess’ er dit ugentlige indblik i Hollywood-kulissen, der stjerneregnen til trods er så dejligt nede på jorden, at det føles som at have bedstevennerne ovre til en sladder i stuen. Hvis altså bedstevennen var George Clooney.

Dakota Johnson. (Foto: Andreas Rentz/Getty Images)

‘The Left Ear’

Det er tre år siden, skuespiller Dakota Johnson lancerede podcasten ’The Left Ear’, og skønt der kun findes seks korte episoder, er den absolut værd at lytte til – om end den bestemt ikke er nogen hyggetime.

Temaet er krænkelser, misbrug og chikane, og Johnson giver en stemme til overlevende fra verden over, som fortæller deres historier i et trygt forum.

Det venstre øre er tættest på hjertet, som Johnson siger, og podcasten gør os alle klogere på og mere bevidste om de mange stemmer, der aldrig bliver hørt, hvad end det er fordi, ofrene har svært ved at stå frem, eller fordi deres ærlighed er blevet mødt med fordomme i samfundet.

Quentin Tarantino. (Foto: Frazer Harrison)

‘The Video Archives Podcast with Quentin Tarantino and Roger Avary’

Her bliver det for alvor nørdet, men med Quentin Tarantino i spidsen er der garanti for, at det er på den veloplagt, speedsnakkende underholdende måde.

I april i år lancerede Tarantino sammen med Roger Avary podcasten ‘The Video Archives’, der tager navn efter den videobutik, hvor den senere så berømte instruktør indtog sin tidlige filmføde før gennembruddet. Også Avary har arbejdet i butikken, og sammen skrev de en vis ‘Pulp Fiction’.

Da butikken på Manhattan Beach lukkede i 1995, købte Tarantino alle dens vhs-bånd og Avary alle laserdiscs, og i podcasten er deres mission netop at gå på (gen)opdagelse i alle de kendte og ukendte film, de langede over disken dengang.

Foreløbigt er de kommet omkring alt fra den kontroversielle Bond-film ‘Moonraker’ til kultklassikeren ‘Dark Star’ og Michael Manns oversete ‘The Keep’.

‘Here’s The Thing’. (Foto: ‘Here’s The Thing’/WNYC Studios)

‘Here’s The Thing’

Alec Baldwins ugentlige interviewtime er lidt af en podcastinstitution, der over adskillige år har talt med indflydelsesrige stemmer inden for alt fra underholdningsindustrien til amerikansk politik. Baldwin (som holdt en forståelig pause fra mikrofonen i månederne efter den tragiske dødsulykke på settet af hans film ’Western Rust’) er en god interviewer, som hverken er bleg for at gå sine gæster på klingen eller spæde op med sine egne personlige erfaringer og indblik i emnerne, der diskuteres.

Det brede fokus gør, at du her finder programmer med folk fra statsepidemiologen Anthony Fauci til Lena Dunham, Amanda Knox og forfatteren Michael Wolff, der famøst gik i kødet på Donald Trump i blandt bogen ’Fire and Fury’.

Og så gemmer arkivet på helt unikke, insider-fortællinger fra svundne Hollywood-tidsaldre, fortalt af blandt andre Martin Scorseses faste klipper igennem 50 år, Thelma Schoonmaker, og Dustin Hoffman.

‘The Ron Burgundy Podcast’. (Foto: ‘The Ron Burgundy Podcast’ på YouTube.)

‘The Ron Burgundy Podcast’

Har du altid drømt om at høre Ron Burgundy fra ’Anchorman’ interviewe Anderson .Paak?

Så tryk play på ’The Ron Burgundy Podcast’, hvori Will Ferrell genopliver sin karakter fra Adam McKays kultkomedie, så ’Ron’ kan sætte kendte gæster i stævne til ikke overraskende pænt syrede samtaler om snart sagt alt fra karriere til uhyggelige klovne. Gerne optaget i ’alternative’ omgivelser, som en elevator eller i Rons kælder.

Den bøvede værtsperson til trods er manden bag rollen selvsagt en knivskarp komiker, hvis spørgsmål og styring af interviewene skaber gyldne øjeblikke, hvori alle andre end Ferrell selv har overordentligt svært ved at holde masken.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af