Austin Butler fik professionel hjælp til at lægge ‘Elvis’-dialekten fra sig inden ‘Masters of the Air’

Austin Butler fik professionel hjælp til at lægge ‘Elvis’-dialekten fra sig inden ‘Masters of the Air’
Austin Butler bliver nærmest med sikkerhed Oscar-nomineret for sin præstation i 'Elvis'. (Foto: SF Studios)

Austin Butler brugte tre år på at forberede og spille sin rolle som Elvis Presley i Baz Luhrmanns biopic. Et omfattende arbejde der blandt andet førte til, at han blev ved med at tale som kongen af rock under filmens presseturné. Hvilket udviklede sig til lidt af et meme.

Men faktisk blev skuespilleren nødt til at gøre brug af en dialekt-coach, da han skulle i gang med rollen til ‘Masters of the Air’ for at lægge ‘Elvis’-stemmen fra sig.

Der var nemlig ikke mere end et par uger mellem den omfattende biopic-rolle og optagelserne af den storslåede pilotserie, hvor Butler spiller den amerikanske major Gale Cleven. Det fortalte skuespilleren som gæst i The Late Show with Stephen Colbert.

»Jeg havde en dialekt-træner til at hjælpe mig med ikke at lyde som Elvis«, fortalte Butler.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Tiden mellem de to projekter blev brugt i coronaisolation i London, hvor Butler udover stemmetræningen brugte tiden på at studere Anden Verdenskrig.

»Jeg prøvede at huske, hvem jeg var. Jeg prøvede at huske, hvad jeg kunne lide. Det eneste jeg havde tænkt på i tre år, var Elvis (…(«, lød det om det opslugende arbejde.

Ifølge Soundvenues anmelder Mikkel Medom lykkedes Austin Butlers stemmetransformation. Han bemærker i hvert fald i sin femstjernede anmeldelse af den premiereaktuelle serie, at karakteren har »verdens sejeste stemme«.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af