‘FIFA’ anklages for ulovlig gambling – stor sag undervejs i Canada

‘FIFA’ anklages for ulovlig gambling – stor sag undervejs i Canada
'FIFA 21' er blandt de spil, der bruger de kontroversielle loot boxes. (Foto: EA)

Spilfirmaet EA, der blandt andet udvikler og udgiver ‘FIFA’, er blevet mål for et stort gruppesøgsmål i Canada, der anklager firmaet for at bedrive ulovlig gambling.

Patch Notes rapporterer, at søgsmålet, som er startet af to mænd fra Canada, hævder, at EA ikke har licens til at varetage gambling, hvilket de ellers gør ved at sælge loot boxes.

Loot boxes er ukendt indhold, som kan købes i spil, for eksempel en pakke kort med fodboldspillere i ‘FIFA’ eller udklædning til en spilfigur. På grund af deres popularitet hos spillere er det en stor, men udskældt, indtjeningskilde for spilfirmaerne.

Det helt store kritikpunkt af loot boxes er, at man aldrig ved, hvad man får for sine penge. Netop derfor bør det defineres som gambling ifølge søgsmålet.

Det er ikke kun ‘FIFA’, som er nævnt i søgsmålet. Det er derimod stort set alle spil fra EA siden 2008 – heriblandt ‘Battlefield’, ‘Dragon Age’ og ‘Mass Effect’ samt alle firmaets spilserier.

Det er langtfra første gang, at EA kommer i vælten for deres loot boxes. De har længe været et kontroversielt emne, og flere lande er så småt begyndt processen mod at bandlyse dem.

Faktisk tog Belgien sidste år skridtet fuldt ud og bandlyste alle loot boxes, hvilket fik EA til at protestere. Det varede dog ikke længe, før firmaet fulgte trop og afviklede loot boxes i landet.

I Danmark har Spillemyndigheden afvist at bandlyse loot boxes, da de sjældent lever op til de danske krav for gambling. Dermed kræver det heller ikke nogen licens for spilfirmaer at sælge loot boxes i Danmark, medmindre indholdet kan sælges videre med en økonomisk fortjeneste.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af