Fire mindeværdige øjeblikke fra ’The Last of Us’, som vi vil se i HBO’s kommende serie

PlayStation-klassikeren gemmer på ikoniske scener, der både knuser hjerter og skaber en sjældent set stærk relation mellem hovedpersonerne Ellie og Joel.
Fire mindeværdige øjeblikke fra ’The Last of Us’, som vi vil se i HBO’s kommende serie
Ellie og Joel. (Foto: PlayStation)

OBS: Artiklen indeholder spoilers for spiludgaven (og dermed potentielt også serieudgaven) af ’The Last of Us’.

Der findes få spil med en mere hjerteskærende historie end ’The Last of Us’, der første gang så dagens lys på PlayStation i 2013 – og til januar kommer i en tv-serieversion signeret HBO.

Historien om den midaldrende Joel, der skal fragte teenagepigen Ellie igennem et postapokalyptisk USA, efter en virus har hærget storbyerne, holder spillerne i et brutalt jerngreb fra start til slut.

Det skyldes ikke mindst bemærkelsesværdige scener, der markerer sig som ikoniske øjeblikke i skildringen af duoen og de grusomme strabadser, de kæmper sig igennem.

Vi har samlet fire af det første spils mest markante scener, som vil passe perfekt ind i et tv-serieformat. Vi håber, at de er med i HBO-udgaven – at man anerkender de højdepunkter, der gjorde seriens ophav så mindeværdigt.

1. Den eksplosive start

’The Last of Us’ starter lige på og hårdt og sætter på 15 særdeles effektive minutter en brutal tone for resten af oplevelsen.

Her kastes vi direkte ned i skoene på Joels datter Sarah, der er alene hjemme, da helvede bryder løs. Inden længe slutter han sig til hende, og de to må – sammen med Joels bror – flygte igennem klaustrofobiske gader, imens kaos og ild raserer omkring dem.

Det er helt vanvittigt adrenalinpumpende, for man aner ikke, hvad der sker. Det eneste, der står klart, er, at der er noget rivravruskende galt. Og da Sarah pludselig bliver dræbt i et ufatteligt tragisk uheld, slår spillet fast, at ingen kan føle sikre.

Det er både dystert og deprimerende, men det ville være den perfekte start på HBO’s store satsning, som nok ikke kommer til at svælge i rosenrøde scener.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2. En tårevædet afsked

Det er ikke fordi, at det skorter på dødsfald og sårede mennesker. Det er ligesom en del af hverdagen i en postapokalyptisk verden, hvor en mystisk virus raserer og menneskeheden langsomt vender sig mod hinanden.

Alligevel er der bare nogle scener, der rammer hårdere end andre. Tag bare det desperate og tårefremkaldende øjeblik, hvor Ellie regner ud, at Tess – en af spillets bærende biroller, som har et tæt forhold til Joel og er en slags surrogatmor for Ellie – er blevet bidt og dermed inficeret, hvilket er lig med en dødsdom.

I serien spilles Tess af ’Fringe’-stjernen Anna Torv, og selvom hendes spil-pendant takker af efter blot et par timer for at skabe momentum i Joel og Ellis videre færd, må man formode, at med en skuespiller af Torvs kaliber, så ryger hun ikke allerede ud i første eller andet afsnit (ifølge IMDB medvirker hun i fem afsnit),

Derfor håber vores indre sadist da også, at historien om Tess trækkes en smule i langdrag, så publikum (især dem, der ikke kender spillets handling) rigtigt kan blive følelsesmæssigt investeret, inden den kulminerer som en plottvist-dolk i hjertet på os med afsløringen om hendes uventede skæbne.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. Forløsende giraffer

Alle serier drømmer om at have scener, hvor man sidder måbende og mundlam i ren forbavselse over det, der ruller over skærmen.

Hvis du spørger en hvilken som helst fan af ’The Last of Us’, hvad spillets bedste scene er, vil de fleste formentlig svare: »Den med girafferne!«, hvor de langhalsede dyr bliver et uanmeldt, men gudesmukt syn, midt i overgroede ruiner, som indtil da kun har gemt på død og ødelæggelse.

Scenen, hvor Joel og Ellie spotter fritgående giraffer i den ellers ødelagte storby Salt Lake City, er en symbolsk forløsning på deres strabadser, der kort forinden er kulmineret i et kannibalistisk møde med menneskehedens værste sider.

Det er den helt perfekte scene at inkludere i en klassisk HBO-serie, hvor man trækkes igennem den ene brutale ubehagelighed efter den anden, for den bliver et følsomt åndehul for både seriens hovedpersoner og tilskuerne. Vi bliver mindet om, at selv når det ser allersortest ud, må vi aldrig opgive håbet om en bedre fremtid.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

4. Joels løgn

Imens starten på ’The Last of Us’ indledes med et voldsomt slag i følelsesregisteret efter Sarahs pludselige død, slutter spillet ligeledes af med en regulær mavepuster, der efterlod os fuldstændig målløse.

Ellie er af den overbevisning, at de har fået deres lykkelige slutning – eller i hvert fald er kommet så tæt på den som muligt – men sagen er en helt anden for Joel.

Han bruger de sidste minutter af spillet på at lyve Ellie, som han er begyndt at se som sin egen datter og derfor vil gøre alt for at beskytte, direkte op i fjæset ved at sige, alt er okay, og at de endelig er sluppet af med de skurke, som ellers har jagtet dem på tværs af landet.

Det er naturligvis ikke tilfældet, for Joel og i særdeleshed Ellie er stadig eftertragtet bytte for deres fjender, der nægter at helme, før de får deres vilje.

Det er en af de scener, hvor man bare ved, at løgnen på et eller andet tidspunkt bliver afsløret. Man ved ikke hvornår, og man ved ikke hvordan, men man ved, at lunten er blevet tændt, og at det blot er et spørgsmål om tid, før krudttønden eksploderer – og netop derfor er det den perfekte cliffhanger, ikke kun for spillet, men også for serien.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’The Last of Us’ får premiere på HBO Max den 16. januar 2023.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af