LEGO og ‘Fortnite’-udvikler vil skabe fremtidens internet for børn

LEGO og ‘Fortnite’-udvikler vil skabe fremtidens internet for børn
Fortnite. (Foto: PR)

Metaverset har længe været et hypet begreb, og nu slår to af verdens mest populære brands pjalterne sammen for at skabe deres take på fremtidens internet.

Det sker, når Epic Games, som står bag ‘Fortnite’, og LEGO skaber et familievenligt metavers for børn og barnlige sjæle, skriver The Verge.

Selvom begge firmaer har været ude at annoncere planerne for fremtiden, er det stadig yderst sparsomt med detaljerne. De slår dog fast, at deres udgave af metaverset skal tage udgangspunkt i at etablere et sundt miljø for børn.

Selvom nyheden måske kommer som en overraskelse, så giver det faktisk god mening, at netop LEGO og Epic går sammen om projektet.

‘Fortnite’ har været en kæmpe succes, især blandt børn og unge, og spillet fremhæves ofte som et af de mere solide koncepter for, hvordan et bæredygtigt metavers kan blive opbygges.

Og LEGO – ja, det siger jo sig selv. Det danske firma er synonymt med kreative projekter og endeløs underholdning for ikke kun børn, men også voksne.

De to firmaer har samtidig understreget, at metaverset bygges ud fra tre principper: at beskytte børn ret til at lege i et sundt og trygt miljø, at beskytte børns ret til privatliv og at give børn og voksne magten til at styre deres egen oplevelse i det digitale univers.

Dermed kan det tyde på, at duoens metavers nok en gang vil have fokus på kreativ udfoldelse, men at det samtidig bliver markant anderledes end for eksempel ‘Roblox’.

Det digitale univers kritiseres for at være et farligt miljø for børn og unge grundet problematikker som radikalisering og manglende beskyttelse af brugerne.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af