Bevægelse mod kvindevold vil have Andrew Tate bandlyst fra TikTok

Bevægelse mod kvindevold vil have Andrew Tate bandlyst fra TikTok
TikTok. (Foto: Chesnot/Getty Images)

Bevægelsen White Ribbon, der kæmper for at forebygge vold mod kvinder, kræver, at TikTok fjerner den kontroversielle influencer Andrew Tate fra platformen.

Det skyldes, at hans kommentarer og kvindesyn, der ofte kritiseres for at være hadske og diskriminerende, kan »normalisere vold«, skriver Independent.

White Ribbons arbejde fokuserer på at engagere mænd og drenge i indsatsen mod kvindevold, og det er netop den yngre del af denne målgruppe, som bevægelsen frygter, at Tate fanger opmærksomheden hos.

»Sexistiske og nedgørende kommentarer eksisterer på samme spektrum som kontrollerende adfærd og fysisk samt seksuel vold, hvilket skaber et miljø, hvor mænd dræber kvinder«, udtaler bevægelsen til Daily Mail.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Tate startede sin karriere som kickbokser, inden han skiftede til en tilværelse som influencer på sociale medier som Twitter, der dog senere suspenderede ham efter flere kontroverser, og Instagram, hvor han har mere end fire millioner følgere.

Hans officielle TikTok-profil er langt mindre succesfuld med færre end 190.000 følgere. Til gengæld mikser brugerne ofte hans videoer og udtalelser i små klip, der får millioner af visninger.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Tate har også gjort sig i den britiske udgave af ‘Big Brother’, hvor han i 2016 blev smidt ud af programmet, efter en sexvideo blev lækket af ham, hvor han angiveligt tæskede en kvinde med et bælte.

I foråret rapporterede Daily Beast desuden, at Tates hjem i Rumænien blev ransaget som led i en sag om menneskesmugling og voldtægt, efter en kvinde efter sigende blev holdt fanget i hjemmet. Sagen er stadig åben.

TikTok har ikke kommenteret specifikt på White Ribbons krav, men de har dog udtalt, at de arbejder på gøre platformen til et trygt sted for brugerne, og at de er opmærksomme på videoer med Tate:

»Kvindehad og andre hadske ideologier og bevægelser tolereres ikke på TikTok, og vi er i gang med at gennemgå indholdet og tage eventuelle foranstaltninger, hvis det overtræder vores retningslinjer«, siger en talsmand.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af