Private beskeder på Facebook kan sende amerikansk teenager i fængsel for ulovlig abort

Private beskeder på Facebook kan sende amerikansk teenager i fængsel for ulovlig abort
Facebook. (Foto: Deeksha Pahariya/Unsplash)

En teenager og hendes mor står overfor en lang række sigtelser i USA, heriblandt ulovlig abort, hvor sagen delvist bygges på private beskeder fra Facebook.

Det afslører en artikel fra Motherboard, der har fået fat i dokumenter, som viser, hvordan Meta, Facebooks moderselskab, har udleveret private samtaler mellem de to familiemedlemmer, som er blevet udvekslet på det sociale medie.

Den 17-årige Celeste Burgess er blandt andet sigtet for at fjerne, skjule eller forlade et lig, imens hendes mor, Jessica Burgess, står overfor sigtelser som at udføre en ulovlig abort og at skjule liget af en død person.

Ifølge dokumenterne er mor og datter anklaget for at købe abortmedicin, som teenageren indtog, da hun var gravid i 28. uge, selvom grænsen for abort i hendes hjemstat er 20 uger.

Efterforskere hævder, at de private beskeder viser, at der efter indtagelsen af medicinen blev født et dødfødt barn, som familien senere skaffede sig af med på ulovlig vis.

Meta har udtalt til Motherboard, at de udleverede beskederne efter gyldige dommerkendelser, og at firmaet ikke vidste, at der var tale om en abortsag:

»Dommerkendelserne omhandlede sigtelser relateret til en efterforskning, og dokumenterne indikerede, at politiet undersøgte en sag om en dødfødt baby, som blev brændt og begravet, og altså ikke beslutningen om at få en abort«, lyder det fra en talsperson.

Ikke desto mindre har sagen skabt stor kontrovers i kølvandet på den amerikanske højesterets beslutning om at fjerne retten til fri abort, hvilket skete i juni.

Afgørelsen har fået folk til at frygte, at sociale medier og andre digitale platforme kan afsløre, om personer får foretaget ulovlige aborter, blandt andet med beviser i form af Google-søgninger eller netop private beskeder.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af