TikTok bandlyser ‘white lives matter’ efter Kanye Wests seneste kontrovers

TikTok bandlyser ‘white lives matter’ efter Kanye Wests seneste kontrovers
TikTok. (Foto: Chesnot/Getty Images)

Hvis du søger efter ‘white lives matter’ på TikTok, bliver du nu mødt af nul søgeresultater og teksten »Denne formulering kan være associeret med hadsk opførsel«.

Det sker efter den seneste uges deroute for Kanye West, der ved modeugen i Paris var iført en t-shirt med det kontroversielle slogan, som anses for at være et racistisk modsvar på Black Lives Matter-bevægelsen.

Selvom West er blevet voldsomt kritiseret for sin seneste skandale, har han mødt relativ stor opbakning fra den mere højreorienterende fløj, især online, hvilket altså har resulteret i adskillige TikTok-videoer med hashtags som #whitelivesmatter.

Og selvom bandlysningen tilsyneladende er ganske effektiv med det specifikke slogan og hashtag, så er løsningen ikke helt fejlfri.

Således har mange brugere allerede fundet en genvej ved at tilføje ekstra ord til sætningen eller ved simpelthen at stave den forkert, hvilket åbenbart ikke resulterer i en automatisk frasortering i søgeresultaterne.

TikTok har ikke kommenteret på sagen.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af