Dødstrend på TikTok møder hård kritik

Dødstrend på TikTok møder hård kritik
TikTok. (Foto: Chesnot/Getty Images)

Har du været på TikTok de seneste par uger, er du formentlig stødt på fænomenet, hvor en kendis annonceres død blot for at fremkalde en voldsom reaktion hos personerne i videoen.

Tendensen, der er samlet under hashtagget #celebritydeathprank, gik viralt i juledagene, men den seneste uge er kritikken af de morbide videoer intensiveret.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Det sker, efter skuespilleren Angela Bassetts søn, Slater Vance, hoppede med trenden, da han optog sin mors reaktion, imens han fortalte hende, at Michael B. Jordan – som Bassett har spillet overfor i ‘Black Panther’-filmene – var død i en alder af blot 35 år.

Klippet – som virker ekstra smagløst, når man tænker på, at Bassett faktisk har oplevet en kollegas tragiske død, da Chadwick Boseman gik bort – er blevet slettet fra sønnens TikTok, hvor han senere uploadede en officiel undskyldning, der var rettet mod Jordan.

Det har dog ikke stoppet folk fra at kritisere trenden, hvor kritikken dels går på det morbide i at have det sjovt over folks falske død, og dels på det underholdende element i at chokere folk med uventede nyheder.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
@bodacious_bobo

I’m sure it’s the Nigerian/former Christian in me but I don’t play around with speaking death on folks

♬ Blue Blood – Heinz Kiessling & Various Artists

Trods kritikken brager trenden dog stadig af sted på TikTok, hvor hashtagget snart runder 200 millioner visninger.

Det skyldes ikke mindst, at ikke alle brugere er enige i, at videoerne faktisk er morbide, men derimod ganske sjove.

Som en bruger skriver i kommentarfeltet til en video: »Det er en joke, bare grin eller lad være«.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af