Bizar ‘Seinfeld’-inspireret serie tryllebinder sociale medier – nu bandlyses den efter transfobisk joke

Bizar ‘Seinfeld’-inspireret serie tryllebinder sociale medier – nu bandlyses den efter transfobisk joke
Larry Feinberg i 'Nothing, Forever'. (Foto: Mismatch Media/YouTube)

Den seneste uge har Twitch været hjemsted for den ‘Seinfeld’-inspirerede sitcom ‘Nothing, Forever’, som er skabt af kunstige intelligenser og derfor har holdt brugere på sociale medier i et jerngreb. Men nu er det slut.

Den animerede og computerskabte serie, der følger Larry Feinberg og hans tre venner – Elaine, George og Kramer – i en New York-agtig lejlighed, diskede pludselig op med et transfobisk indslag.

Det fik prompte hammeren til at falde hos streamingplatformen, som straks suspenderede kontoen, skriver Kotaku.

‘Nothing, Forever’ live-streamede i én uendelig køre, da indholdet løbende blev skabt af forskellige teknologier som kunstig intelligens og maskinlæring, hvilket man kunne følge dag og nat.

Det var i denne proces, hvor et eller andet gik galt, og serien løb løbsk, da Larry indtog scenen ved et standup-show:

»Jeg overvejer at lave en joke om, hvordan transkønnede er psykisk syge«, lød det fra den AI-skabte hovedperson, inden han fortsatte: »Eller hvordan transkønnede ødelægger samfundets struktur«.

Folkene bag serien, Mismatch Media, har efterfølgende undskyldt for kontroversen, men de har samtidig understreget, at det ikke burde kunne lade sig gøre, da der var opsat automatiske begrænsninger på indhold som diskrimination og hadsk tale.

Når det alligevel skete, skyldes det tilsyneladende et nedbrud i et af de programmer, som de brugte, hvilket affødte en uberegnelig opførsel.

Det vides ikke, om ‘Nothing, Forever’ vender tilbage, men kanalen på Twitch – som meget passende hedder ‘Watch Me Forever’ – er i første omgang suspenderet i 14 dage.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af