Masion Margiela – ingen opdagede at Martin manglede i mærkets navn

Masion Margiela – ingen opdagede at Martin manglede i mærkets navn

Masion Martin Margiela har ændret navn til Maison Margiela – og det er gået ubemærket hen.

Martin, stifteren af det belgiske mærkes navn, er droppet og det markerer et skifte hos modehuset, der som bekendt har fået John Galliano i chefdesignerstolen.

Det mest bemærkelsesværdige er, at ingen bemærkede det, da Galliano præsenterede sin første kollektion for modehuset i mandags. Og det på trods af, at brandets nye navn fremgik af både invitationer og pressemateriale.

New York Times moderedaktør Vanessa Freidman – en af branchens mest respekterede journalister, der skiftede fra The Financial Times til New York Times i 2014 – var den første til at bemærke ændringen. En talsperson for Maison Margiela bekræftede tirsdag ændringen til New York Times med begrundelsen »ændringen reflekterer husets udvikling«.

Inden showstart havde Margiela-teamet ændret navnet på de sociale medier og samtidigt lagt et billede på Instagram af en stol fra front row’en med det nye brandnavn printet på ryglænet – uden at det altså blev bemærket.

Det gik bestemt ikke ubemærket hen, da Hedi Slimane tog en lignende beslutning og droppede Yves i Yves Saint Laurent-brandet tilbage i 2012. Måske har modeverdenen ikke de samme sentimentale følelser for Martin Margiela, som de havde for Yves Saint Laurent – eller også skal der bare meget mere til for at ryste modeverdenen i 2015.

Læs også: John Gallianos comeback iført hvid kitel

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af