Test af trådløse hovedtelefoner: Otte skarpe bud på dine næste bøffer fri for ledninger

Test af trådløse hovedtelefoner: Otte skarpe bud på dine næste bøffer fri for ledninger

Bluetooth-teknologien gør det muligt at slippe for bøvl med ledninger, når du bruger hovedtelefoner derhjemme eller på farten. Men hovedtelefoner findes i dag til overflod og denne test repræsenterer blot et mindre udvalg af de mange produkter, der findes på et marked, hvor de drejer sig om at skille sig ud fra mængden – om det er via smart design, listige features eller behændig sponsorering.

De fleste mærker finder deres egen profil og målgruppe og vi guider dig i denne test ikke kun til de bedste hørebøffer, de bedste til prisen, men også til hvilke type, der bedst bærer de forvoksede hårbøjler. Vi har testet på både pop, rock, electronica og hip hop – og mens enkelte hovedtelefoner gør sig vældig positivt bemærket, er der altså også et stort mellemfelt, der drukner sig selv i en stor basmudderpøl.

Urbanears Hellas_wireless_bluetooth_headphones_for_running_551

 

Urbanears Active Hellas Wireless – til den sporty

De sporty hørebøffer fra svenske Urbanears lader sig modvillig pakke ud, men når det lykkes, fødes de komplet med funky stofledning til USB-opladning, klistermærker og vaskepose til tekstildelene. Umiddelbart virker de som testens absolut letteste lavet af plastik og metal, og de sidder fint fast, men de kradser altså lidt – som en uldsweater. Og det kan fancy ledninger og klistermærker ikke kompensere for. Disse hovedtelefoner er tænkt som nogle, man kan have på til sport, og der sveder man jo som bekendt (helst), derfor er puder og bånd vaskbare – måske derfor det lidt specielle stof.

På den ene ørekop sidder touch-knapperne til play/pause, nummerskift, volumen og opkald, der adlyder ret godt. Det er dog ulempen med sådanne, at man ikke kan mærke sig frem, man skal vide, hvor man trykker, men omvendt kan man ved fysiske knapper nogle gange høre, at man trykker på dem, så flade knapper er ofte at foretrække, når man først har lært dem at kende.

Lydmæssigt er der for meget bas og lav mellemtone og for lidt definition i toppen, og det bliver altså noget rod. Hovedtelefonerne kan nemt foldes sammen, men der er ingen pose til dem, og der er heller intet audiokabel til, hvis man løber tør for strøm på løbeturen – et stort minus. Urbanears lover 14 timers batteritid, afhængigt af volumen.

Pris: 999 kr.

GrindWireless2

 

Skullcandy Grind Wireless – til den hippe

I den mere funky ende har vi Skullcandys nye Grind Wireless hovedtelefoner, der bestemt taler til et ungt publikum – ikke mindst med det store designudvalg. Her kan man virkelig gøre det personligt med seks forskellige designs at vælge imellem. Dette fokus på udseende, sammenholdt med prisen, bør gøre enhver anmelder skeptisk. Men så er det jo også nemmere at blive positivt overrasket. Og det gør man faktisk, når man får ’kranieslikket’ på hovedet – de lyder forbavsende godt. Og selvom puderne ikke folder sig om øret, sidder de også godt. Lydmæssigt er der en fin balance mellem top og bund, og ikke mindst en ret fin definition i vokalerne.

Fordelen ved ’on-ear’-hovedtelefoner som disse er, at de ikke bliver lige så varme som ’over-ear’-modellerne, som de fleste i denne test er. Men selvfølgelig betyder det også mindre afskærmning af udefrakommende støj (noise cancelling), men disse blokerer nu rimelig fint. På højre side sidder tre knapper til volumen, telefonopkald og nummerskift, hvilket igen kræver lidt øvelse at manøvrere i. Batteriet skulle holde 12 timer, men det er igen også afhængigt af, hvor meget man fyrer op for volumen.

På tilbehørsfronten er det en af testens fattigste hovedtelefoner, kun audiokabel (uden remote) og et USB-opladningskabel medfølger. Der er ingen pose, og da de heller ikke kan foldes sammen, vinder de ikke på transport-fronten. Men måske tanken er, at de er så dekorativ en accessory, at de skal blive om halsen, når de ikke er i brug. Alt i alt får vi ’value for money’ her.

Pris: 699 kr.

PhilipsActiveShield

 

Philips Active Shield Pro – til praktikeren

Disse hovedtelefoner virker plastik-tunge på den dårlige måde og indpakningen er ingen oplevelse, men de har overraskende god lyd i sig. Designet hælder lidt til 1980’erne (eller min definition af årtiets tech-look) med den skinnende sorte plastik og det grå tryk. Men her er det indmaden, der er brugt krudt på. Heldigvis. Over alle genrer leverer de et velafbalanceret lydbillede, ikke noget overvældende, ikke så farvet, men godt. Der er en god lydisolation via noise cancelling-funktionen, og de er behagelige at have på, men berøringsfunktionen på siden er ikke den nemmeste at få til at lystre. Der loves ellers både kontrol af opkald, musikafspilning og lydstyrke.

Men Philips hæver sig lydmæssigt en smule over den brede masse i denne test, og der er da også masser af features i disse hovedtelefoner. Du kan for eksempel aktivere både Siri og Google Now via et tryk på ørekoppen. Dertil kan du parre hovedtelefonerne med op til to enheder samtidIg via NFC-parring.

Du får 16 timers batterilevetid med Bluetooth og aktiv støjreduktion aktiveret, 28 timer når kun Bluetooth er aktiveret, og hele 33 timer når kun aktiv støjreduktion er aktiveret. Hørebøfferne kan sammenfoldes fladt, men der medfølger ingen pose eller case – du får dog en flyadaptor, samt USB- og audiokabler med.

Pris: 1.399 kr.

BOH8

 

B&O BeoPlay H8 – til luksusdyret

Som man også forventer af B&O Play, er det kram – der føles godt – der kommer ud af en indpakning, der også oser af kvalitet. Materialet er læder, børstet aluminium og memory foam og sidder godt og let på hovedet.

Og de lyder virkelig godt, ikke mindst på Adeles ’Hello’ får det soniske billede lov at folde sig ud. De er overraskende gode til rock, med fyldig lyd og rigelig bas – naturligvis. Mellemtonen er desværre en smule uklar, især der hvor den møder bassen, men vi er ude i petitesserne og der er en fin defineret top. Det er en rimelig neutral, men varm lyd.

På den ene ørekop sidder der touch-knapper til alt, hvad hjertet begærer, men man skal lige trykke lidt til og lære dem at kende. De er ’active noise cancelling’, hvilket man kan slå fra, og det er nok til tider meget godt, for de holder virkelig, hvad de lover. Man kan stå ved siden af en centrifugerende vaskemaskine og ikke høre den. Dertil kan støjreduktionen også farve lyden lidt, og gøre den lidt mere lukket, hvilket er synd. Som et par af testens øvrige hovedtelefoner er det er muligt at opnå overførsel af lyd i høj opløsning á là cd-kvalitet ved hjælp af det såkaldte aptX-codec, og det kan vi lide.

De smukt designede hovedtelefoner fås i fire, også mere feminine farver, og der medfølger naturligvis audio- og USB-kabel, flydadaptor og en lille opbevaringspose – det er lidt synd, at den ikke er mere hårdfør. Batteritiden loves at være mindst 14 timer ved brug af både Bluetooth og ANC.

Pris: 3.699 kr.

Sennheiser

 

Sennheiser Momentum Wireless – til feinschmeckeren

Sennheiser er hi-fi, og der er da også kælet for detaljen og designet af disse hovedtelefoner, der kommer med en meget lækker semihård case med ekstra rum til kabler. De er måske ikke helt så rare at have på, som de fleste af testens øvrige, men det er marginalt. Hovedtelefonerne er flot konstrueret af læder og rustfrist stål og har gode, enkle knapper.

Lydmæssigt skuffer de på rockfronten, mens de lyder meget bedre på elektronisk og popmusik. Mens mellemtonen drukner lidt i bassen, er der en veldefineret top og fin detalje. Der er hele to indbyggede mikrofoner, hvilket skulle gøre, at man går tydeligt igennem, når man taler i telefon med dem. Noise cancelling funktionen fungerer upåklageligt, og du kan også parre hovedtelefonerne via NFC. Der er ’rigtige knapper’ på ørekoppen, så de er nemme at betjene.

Sennheiser har smidt audio- og USB-kabel, flyadaptor og 22 timers batterilevetid i posen. Momentum Wireless er nemme at folde sammen, fås i to farver og har udskiftelige puder, hvilket er en stor fordel, da mange puder har det med at blive godt slidt med tiden.

Pris: 2.740 kr.

Bose2

 

Bose Soundlink Wireless Headphones 2 – til den tekniske

Damen, der taler i hovedtelefonerne, når man tænder dem, prøver ihærdigt at finde min telefon og connecter til alt muligt andet inden det lykkes. Men det lykkes, og med gode, nemme knapper er vi hurtigt i gang. Boses hovedtelefoner er lette og lækre med en medfølgende, fast case, der beskytter dem godt. Materialerne er såkaldte ’impact resistant’, nylon med glas og rustfrit stål og fås i sort eller hvid. Det er et simpelt bekendtskab, der er ikke så meget bøvl, det er funktionelt.

Men lydkvaliteten er lidt skuffende, i forhold til hvad man kan forvente af Bose. Måske er det noise cancelling-funktionen, der gør det, men mange af disse hørebøffer drukner dem selv i bas. Disse er ikke de værste, men stadigvæk, kunne man dog ikke lige tøjle den bas lidt? Skruer man højt op, bliver bassen dog ikke forvrænget, som nogle gange er tilfældet. Hovedtelefonerne er generelt godt velafbalancerede og lyder ordentligt på både pop, rock, hip hop og elektronisk musik med en fin defineret top.

Den indbyggede teknologi DSP (digital signal processeing) aktiveres kun ved wireless lytning, men nogle (undertegnede) vil også hellere undvære, da man får et mere rent signal uden. DSP sørger for “active equalization” og “volume dependent equalization” og det er selvfølgelig sådan Bose har tænkt dem – kablet er kun tænkt som backup, hvis batteriet er færdigt. Men det dæmper bassen lidt og farver mindre, så foretrækker man det, kan man tage audiokablet i brug.

Du kan downloade en app fra Bose, der gør, at du kan skifte mellem devices, for eksempels fra iPad til telefon, og der er også et par andre – mere eller mindre anvendelige – features. Audio- og USB-kabel medfølger og hovedtelefonerne kan foldes fladt sammen. Der er omkring 15 timers batterilevetid, men igen er det afhængigt af volumen.

Pris: Ca. 1.900 kr

SonyHearOn

 

Sony h.ear on Wireless NC – til den farveglade

Det er noget af en påskeægsoplevelse at pakke Sonys hovedtelefoner ud og den blågrønne farve er ikke den kønneste. Men de helfarvede plastikhøretelefoner fra Sony fås i fem farver, så der er noget for enhver smag. Man kommer forholdsvist nemt i gang med at bruge disse noise cancelling-hørebøffer, men de kan altså lidt for meget, hvis man bare gerne vil høre god musik. Jeg blev lidt træt.

Som mange af testens øvrige ser hovedtelefonerne gigantiske ud på mit hoved, men de sidder fint, og når de skal af, beskytter den medfølgende taske godt. Der er rigtige, fysiske knapper på den ene ørekop, hvor man ligesom skal skyde en knap frem og tilbage en eller flere gange. Det larmer og det kræver noget fingerfærdighed. Lyden er ikke imponerende, og selvom toppen er fin, er man fanget i et bashelvede, hvor for eksempel stakkels Jess Glynne drukner i en pøl af mudder. Less is more, less is more.

Hovedtelefonerne har NFC one touch til parring og Sony fremhæver, at det er muligt at høre højtopløselig lyd, men det er kun med kabeltilslutning.

Pris: 2.500 kr.

marshall-major-2-bluetooth-4-1500x1000_2

 

Marshall Major II Bluetooth – til musikeren

Halløj, så kom hovedtelefonen, der har det hele. Jeg tør næsten ikke skrive det, da Marshall tidligere er testvinder i Soundvenues streaminghøjtaler-test, men de tager altså prisen igen. Den gamle forstærker-producent kan bare noget med lyd – at de også forstår at designe (til en meget specifik målgruppe jo, jo) og kæle for detaljerne til en pris, hvor de fleste kan være med, er bare flot.

De lækre rock-hørebøffer er indsvøbt i en smukt udformet æske og opstiger i lækker kvalitet á là noget, man finder i et musikstudie. Hovedtelefonerne er bløde og rare at have på, med et tilpas pres på ørerne. De er firkantede og on-ear, dvs. ikke noise cancelling, men blokerer alligevel lyd udefra fint.

Marshalls hørebøffer lyder godt i alle genrer, men brillerer ikke overraskende i rock. Lyden virker ikke farvet, men veldefineret i både bas, top og mellemtone. Meeeen skulle man være helt pedantisk, kunne jeg da godt ønske bassen lidt ned på nogle numre (måske det bare er mig?).

På den praktiske side får man hele 30 timers batterilevetid, opladnings- og audiokabel, indbygget mikrofon, udskiftelige ørepuder og en solid knap på hver ørekop – ikke nogen fesne touch-knapper her. Men igen kræver det bare øvelse at mestre disse knapper, hvor lidt skal kunne meget. Den ene knap styrer strøm og parring på den højre side og på den venstre sidder en multifunktionsknap til at styre afspilning og volumen. Man kan mærke at man trykker og det uden at det larmer i hovedtelefonen. Det medfølgende audiokabel kan også bruges til at dele musik med.

Flere vil sikkert fravælge disse hovedtelefoner grundet retro-forstærker-æstetikken med kopilæder, metal- og messingdetaljer, men det er synd, for de er virkelige gode, ikke mindst til prisen. Marshalls hovedtelefoner er også rigtig fine til piger, da de ikke er så store. Hvis du ikke har et guitarstativ at hænge de robuste hørebøffer på efter brug, kan de foldes kompakt, men ikke fladt. Det er hovedtelefoner, man bliver glad af og som fyldte mit lille anmelderhjerte med vellyd. Der medfølger ingen opbevaringstaske, men hey, det er bare heller ikke særlig rock’n’roll.

Pris: 1.195 kr.

Læs også: Test: Samsung Galaxy S7 Edge er markedets bedste smartphone. Punktum.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af