Farvel til en af modens store designere: Sonia Rykiel er død

SoniaRykiel 
En æra er slut. Den franske designer Sonia Rykiel – dronningen af farverig og humoristisk strik – er død. Hun blev 86 år gammel. Ifølge Rykiels datter, Nathalie Rykiel, kommer dødsfaldet som følge af længere tids kamp med Parkinsons sygdom. Det skriver France24.

Rykiel grundlagde sit mærke Sonia Rykiel tilbage i 1986 og har i årenes løb iklædt tidens største stjerne, heriblandt Brigitte Bardot og Audrey Hepburn, i sit strikdesign, der nok mest notorisk har været kendetegnet ved farverige horisontale striber og påsyede detaljer.

Ifølge France24 har Frankrigs præsident Francis Hollande efter meddelelsen om Rykiels død udtalt, at hun var en pioner indenfor sit felt, og at hun med sit design var med til at frigøre kvinden.

Selv om Rykiel de sidste år ikke har været en del af de kreative kræfter bag sit mærke, har hun bibeholdt tæt kontakt med ledelsen og den kreative direktør Julie de Libran, der i øjeblikket arbejder på mærkets SS17-kollektion. Kollektionen vil blive vist under den parisiske modeuge i næste måned.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af