Strategispillet ’Total War: Warhammer III’ afslutter trilogien på toppen

Den legendariske serie lukker sidste kapitel med et fantasy-brag, der bør stille både nye og erfarne fans ganske tilfredse et godt stykke ind i fremtiden.
Strategispillet ’Total War: Warhammer III’ afslutter trilogien på toppen
'Total War: Warhammer III'. (Foto: PR)

Det kan mærkes, at vi nærmer os slutningen for ’Total War’s ’Warhammer’-trilogi.

Sidste del byder på en altopslugende kampagne, hvor de ustoppelige mørke kræfter af kaos endeløst angriber de menneskelige civilisationer.

Imens stilles du overfor det ultimative spørgsmål, da en bjørnegud kidnappes af en legendarisk dæmonprins, og du kan være den altafgørende faktor:

Vil du udnytte det til din egen fordel for selv at blive en gud, eller vil du hjælpe med at genvinde den allerhelligste til sit folk?

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Et stort udvalg

I ’Total War: Warhammer III’ styrer du en af de ni legendariske generaler, som har hver deres interesse i at kæmpe sig vej til bjørneguden Ursun.

Hver af de fire guder af kaos har udvalgt deres budbringer, som skal sørge for, at netop deres vision om verdens undergang udleves.

Falder det ikke i din smag, kan du også designe din egen dæmonprins, som så kan vælge, hvilke kaosguder de dedikerer deres ødelæggelse til.

Hvis du hellere vil redde verden, kan du vælge en af de russisk-inspirerede kislevitter Katarin eller Kostaltyn eller en fra søskendeparret Miao Ying og Zhao Ming, som leder hver deres del af det mystiske, østlige rige Grand Cathay.

Og nå ja, så kan de begge to forvandle sig til drager. Cool.

Der blæses til krig på alle tænkelige kanter. (Foto: PR)

Spillet består af to grundlæggende delelementer. Det første er et kampagnekort, hvor du på turbasis opbygger dine byer og hære, som strækker sig fra det østlige Grand Cathay og hele vejen til Altdorf, hovedstaden i det tysk-inspirerede imperium, som har været med siden ’Warhammer 1’.

Når du kæmper slag, zoomer du ind på et kort over kampen, hvor du i real-time styrer dine tropper rundt for at nedkæmpe fjendens hær.

Med ni faktioner at vælge imellem er der mange muligheder, når du starter spillet. Hver faktion kommer med deres egne unikke mekanikker, som både har fordele og ulemper.

Grand Cathay kan udsende karavaner til vesten via farlige handelsruter, imens Tzeentchs udvalgte krigsfører kan bruge sin guds magiske kræfter til at influere verdenspolitikken.

Det ser overvældende ud, men både nye og erfarne spillere kan være med. (Foto: PR)

For at gennemføre en kampagne skal du cirka hver 30. tur begive dig ind i en af de fire kaosguders riger for at besejre deres dørvagt. Når alle fire er besejret, kan du udfordre Be’lakor (stemmelagt af ingen mindre end Richard Armitage).

Der er altså her tale om omkring 30-40 timers spiltid. Ganger man det op med antallet af faktioner, bliver det svimlende lang tid.

Det er nok ikke alle faktioner, som hver kommer til at falde i ens smag, hvilket faktisk er ganske fint.

For selvom de har hver deres unikke historie, er selve kampagnens mål det samme, og det kan efter et par gange føles lige lovligt ensformigt, at man endnu en gang skal kæmpe sig gennem de samme udfordringer.

Bedst med en ven

’Total War: Warhammer III’ er i høj grad det samme spil som seriens to forrige, der blot foregår et andet sted med nye fantasyracer.

Det har dog ikke stoppet Creative Assembly, som står bag serien, i at tilføje en masse småopdateringer, der spænder vidt fra brugerfladen og genvejsknapper til et revideret diplomatisystem.

For rutinerede ’Total War’-spillere strømliner det oplevelsen og føles som en enorm forbedring. Men på imponerende vis kombineres dette samtidig med en særdeles grundig tutorial, hvilket også gør spillet til det mest tilgængelige for nybegyndere.

De mange strategiske aspekter kan fastholde alle spillere uanset niveau. (Foto: PR)

Størstedelen af min tid med de tidligere to spil var i spillets coop-kampagne, hvor jeg allierede mig med en ven, så kampen i det dystre Warhammer-univers føltes lidt lysere.

Også her stiger livskvaliteten, ikke kun med simultane ture (før skulle man sidde og vente halvdelen af tiden), men også med muligheden for op til otte deltagende spillere.

Det er dog nok de færreste, som kan finde syv venner, der vil bruge 30 timer på en Warhammer-kampagne. Derfor er det glædeligt, at der er tilføjet to mindre kampagner, som er designet til at blive spillet på én aften.

Endnu mere at se frem til

Creative Assembly planlægger – ligesom de gjorde med ’Total War: Warhammer 2’ – at lave et kæmpe kombineret kort, der lægger alle tre spils verdner sammen for dem, der ejer alle udgivelserne.

Her vil der ikke være specifikke endemål andet end at erobre og gøre sin nation så stor som mulig.

Det er her, hvor spillets forgænger virkelig skinnede igennem, og det samme gør sig forhåbentlig gældende denne gang.

Det kan lyde som en dyr fornøjelse for en begynder, men man kan sagtens starte blot med 3’eren. Og kan man kan lide den unikke strategiske udfordring, som ’Total War’-serien tilbyder, er der mange hundreder timers yderligere underholdning tilgængelig i de forskellige udvidelser, som sagtens kan købes selektivt.

Det er allerede et fænomenalt strategispil, men det bliver kun en endnu mere fænomenal bedrift at, at der skikken tro er mere i vente.

Der mangler nemlig både den store samlede ’Warhammer 1-3’ kampagne (som bør komme om et par måneder), men også en lang række nye legendariske helte, generaler og nye racer, heriblandt de onde kaosdværge, den mytiske necromancer Nagash og lejesvendene Dogs of War.


Kort sagt:
’Total War: Warhammer III’ bliver med det dystre fantasy-univers og de mange vigtige småopdateringer til seriens klassiske formular et af de bedste og mest tilgængelige strategispil til dato.

’Total War: Warhammer III’. Strategispil. Udvikler: Creative Assembly. Udgiver: SEGA. Platform: PC. Premiere: 17. februar.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af