Versace-familien tager afstand fra ny tv-serie om Gianni-mordet: »Skal ses som fiktion«

Versace-familien tager afstand fra ny tv-serie om Gianni-mordet: »Skal ses som fiktion«
Skuespilleren Edgar Ramirez som Gianni Versace i tv-serien

‘American Crime Story’-sæsonen om O.J. Simpson-sagen blev utrolig populær i 2016 og endte på vores liste over årets bedste tv-serier, og der er også lagt op til endnu en stærk sæson, når FX åbner den kommende sæson af ‘American Crime Story’ den 19. januar med første afsnit af historien om mordet på designeren Gianni Versace.

Nu er der dog kommet lidt grus i maskineriet, da Versace-familien offentligt tager afstand fra serien, der tager udgangspunkt i Maureen Orths bog fra 1999, ‘Vulgar Favors: Andrew Cunanan, Gianna Versace and the Largest Failed Manhunt in U.S. History’. Familien har hverken autoriseret bogen eller tv-serien.

»Siden Versace ikke autoriserede bogen, som tv-serien er delvist baseret på, eller har deltaget i udarbejdelsen af manuskriptet, bør serien ses som fiktion«, har familien udtalt ifølge Women’s Wear Daily.

FX tager dog kommentaren med ro.

»Ligesom den originale ‘American Crime Story’-serie ‘The People vs. O.J.Simpson’ (som vandt ni Emmys og to Golden Globes, red.), der var baseret på Jeffrey Toobin’s bestseller ‘The Run of His Life’, er opfølgeren ‘The Assassination of Gianni Versace’ baseret på Orths gennemresearchede og verificerede faglitterære bestseller, der undersøger Andre Cunanans seriedrab. Vi står ved Orths omhyggelige arbejde«, skriver FX i en udtalelse ifølge Deadline.

Penelope Cruz som Donatella Versace i ‘American Crime Story’

Cunanan skød den 50-årige Gianni Versace foran designerens mansion i Miami Beach i 1997. Versace blev det sidste af Cunanans i alt fem drabsofre, inden han begik selvmord kort tid efter, da politiet var tæt på at fange ham. I serien portrætteres Gianni af Edgar Ramirez, mens Darren Criss spiller Cunanan og Penelope Cruz har vakt opmærksomhed som den nuværende Versace-designer Donatella.

Allerede sidste år var netop Donatella Versace også ude efter tv-serien, da hun udtalte til Women’s Wear Daily, at hun ikke havde nogle intentioner om at se serien, og at serien er baseret på en bog, der indeholder »utrolige falskheder«.

‘American Crime Story: The Assassination of Gianni Versace’ kan desværre ikke ses i Danmark fra sæsonstarten, men ligesom med O.J.-sæsonen forventes det, at en af streamingtjenesterne samler den op på et tidspunkt.

Læs også: Helena Christensen gjorde catwalk-comeback – supermodeller mindedes Gianni Versace

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af