Showanmeldelse: Heliot Emil har styr på detaljen – bare ikke i deres Copenhagen Fashion Week-show

Showanmeldelse: Heliot Emil har styr på detaljen – bare ikke i deres Copenhagen Fashion Week-show
Foto: Copenhagen Fashion Week

Djævlen ligger i detaljen. Det siger man jo, og det tyder alt på, at brødrene Julius og Victor Juul er helt klar over. Deres industrielle og tekniske designs udmærker sig nemlig især ved detaljerne – fra karabinhager og snører til asymmetri og en styling, der brugte strips og flabethed til at få Heliot Emils rå attitude frem på catwalken.

Men én detalje havde de misset: Showlængden.

Jeg skrev dette i mine noter, efter hvad der virkede som langt inde i showet: »Når virkemidlerne er så få, og udtrykket så homogent, blev det en anelse repetitivt, næsten som det tranceagtige industrielle techno-soundtrack«. Og der var der så åbenbart stadig mindst seks-otte lange indgange tilbage. Og ja, det var før, folk begyndte at gå, fordi de fik stress og var bange for at misse Ganni-showet, der var det næste i rækken.

(Foto: Copenhagen Fashion Week)

Og det var faktisk synd, at en for lang, snørklet catwalk og for lang tid mellem indgangene ødelagde visningen af en SS19-kollektion, der faktisk kun bestod af relativt få (27) indgange og som slog fast, at Heliot Emil er det mest interessante, der er sket dansk herremode længe. For det er de stadigvæk – de skal bare lige have styr på de sidste detaljer.

Måske var det den samme attitude og flabethed, der gør deres designunivers så stærkt, der kom i vejen for dømmekraften. Inden repetitionen indtraf fik vi nemlig styles, som klogt byggede videre på den dna, som brødrene Juul debuterede med i showregi under forårets modeuge.

(Foto: Copenhagen Fashion Week)

Farvepaletten var stadig holdt i sort, hvid og grå, mens tøjet bevæger sig, der hvor sportwear bliver teknisk og til tider møder det formelle – med andre ord en kompromisløs, let futuristisk garderobe, der spiller på flere af de samme parametre, som hitter i streetwear-kredse i udlandet (og som også har sat sit præg på street style-billedet under modeugen).

(Foto: Copenhagen Fashion Week)

Mest imponerende var det, når detaljerne ikke kun kom fra den stærke styling, men også fra designet. Som en sort strik med grå lommer og patches sat sammen med sorte, skinnende track-bukser, mens vi også faldt for en atypisk bodystocking, der synes som taget ud af ‘Det femte element’, hvilket fint indkapsler brandets semifuturistiske stil.

(Foto: Copenhagen Fashion Week)

Ellers var det ofte stylingen, der fik Heliot Emils kreationer til at fremstå ekstra stærkt på catwalken. Kun én læderhandske, sølvstrips omkring arme og ben og som hårbånd, asymmetriske detaljer og lag-på-lag var bare nogle af de effekter, der fik skabt brandets unikke look.

(Foto: Copenhagen Fashion Week)

Med andre ord, alt var gennemført – og næste gang har de uden tvivl styr på ALLE detaljerne.

Læs også: Street style: Sexet og militaristisk til Copenhagen Fashion Week

(Foto: Copenhagen Fashion Week)
(Foto: Copenhagen Fashion Week)
(Foto: Copenhagen Fashion Week)
(Foto: Copenhagen Fashion Week)
(Foto: Copenhagen Fashion Week)
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af