Victoria’s Secret skaber mere vrede efter forsøg på at forklare manglende diversitet

Victoria’s Secret skaber mere vrede efter forsøg på at forklare manglende diversitet
Josephine Skriver under sidste uges Victoria’s Secret-show (Foto: Dimitrios Kambouris/Getty Images)

Der må sidde en kommunikationschef et sted med røde øre, hvis der ikke bare står en tom stol. For efter at Victoria’s Secret afholdt endnu et storslået modeshow i sidste uge i New York, hvor mange holdt lige så meget øje med mangfoldigheden – eller manglen på samme – på catwalken som på tøjet, så valgte undertøjsmærket at fortælle om sine casting-valg. Og det gik mindre godt.

For mens den manglende diversitet har været omtalt meget, især sidste år og i år, så hjalp det ikke ligefrem, da marketingchefen fra L Brands, som ejer Victoria’s Secret, Ed Razek, og vicepræsidenten for pr hos Victoria’s Secret, Monica Mitro, snakkede med Vogue.com.

Man kan tage hatten af for, at de på ingen måde lagde sig fladt ned, som det ellers er blevet kutyme i mediehåndtering i denne slags sager, men det lød alligevel semiprovokerende, når de begge nægtede at indse, at Victoria’s Secret ikke fulgte med tiden, når de kun castede slanke modeller.

De fremhæver, at de har meget etnisk mangfoldighed på catwalken, og at for små 20 år siden var der ingen andre brands, der gad bruge de modeller, de brugte, fordi de var for tykke. Mens det virker korrekt, er der sket meget siden, og Rihannas Fenty x Savage samlede udviklingen i et opsigtsvækkende show i september under modeugen i New York.

»Jeg tror ikke, vi kan være alt for alle slags kunder. Det er en specialbranche, det er ikke et stormagasin. Jeg spørger altid mig selv: Hvis vi gør det, hvad er så grunden til, at vi gjorde det? Hvorfor inkluderede vi den person? Og inkluderede vi dem for at lukke munden på en reporter? Inkluderede vi dem, fordi det var det rette at gøre, eller fordi det var det politisk korrekte at gøre? Tog de pladsen fra en, der har arbejdet i et år for at få chancen og græd, da de fandt ud af, at de fik den? Ja, vi har lavet nogle modefejl. Vi var sent på den med bralettes«, siger Razek blandt andet til Vogue.

Og mens det i sig selv er en vild forklaring for ikke at inkludere kvinder med kurver, så er hans kommentar på, at der ikke var nogle transkønnede med i showet, vildere.

»Bør vi have transkønnede i showet? Nej. Nej, det mener jeg ikke. Hvorfor ikke? Fordi showet er en fantasi. Det er et 42-minutter lang underholdningsprogram (når det bliver vist på tv, red.) Det er, hvad det er. Det er det eneste af sin slags i verden, og ethvert andet tøjbrand ville overtage det, hvis de kunne, også de konkurrenter der brokker sig over os. De brokker sig, fordi vi fører an«, siger Razek.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Det har selvfølgelig fået reaktioner, især fra nogle prominente transkønnede modeller som Monroe Bergdorf og Maxim Magnus.

»Den fulde fantasi kan altid sælges, uanset en kvindes kønsidentitet, størrelse eller form. Men nu ved vi åbenbart, hvad Victoria’s Secret er. Hun er i virkeligheden en tarvelig, ciskønnet, hvid mand med forældede holdinger om, hvad det gør en kvinde sexet«, skriver Bergdorf på Instagram, mens Magnus blandt andet skriver:

»Ikke god nok til Victoria’s Secret? Det er på tide, at vores ciskønnede allierede står sammen med os og viser støtte ved at sige fra over for brands som VS, så vi kan vise styrke igennem antal og forhåbentlig skabe mere synlighed og diversitet på catwalken«.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Not good enough for Victoria’s Secret? It’s time for our cis-gender allies to stand with us and show us some support by speaking out against brands such as VS we can show strength in numbers and hopefully get more visibility and diversity on the runway. Razek’s specification that transgender individuals would not align with the Victoria’s Secret Show “fantasy” is him essentially saying his brand is not available to us. Judging from last night’s lineup, it is also not for anyone over a size zero, without washboard abs, a buzz cut, with less than perfect boobs…the list is endless. By NOT including transgender models in the lineup, the show has the potential to exacerbate any hatred and any ignorance that currently exists towards us, let alone realistic body types, and other marginalised groups. This is not just a trans issue but a diversity issue. For a show that proclaims female celebration, the fact that this brand hasn’t evolved to be more inclusive is a slap in the face to the millions of people that consider themselves to be women today. At this moment in time, with parts of the world regressing in it’s political support of the trans community, we need brands like Victoria’s Secret to step into the 21st Century and embrace all of the positive and empowering elements that widening your visions and “fantasies” can bring. Although the brand claims to ‘empower’ women, it seems it’s core aim is to indulge men. Upholding archaic societal standards of women, and what men historically have perceived women as, makes you as guilty as actively supporting someone like Donald Trump in his current campaigns to define transgender out of existence. Claiming the show is all about women, but excluding so many is wrong on so many levels. #TransIsNotATrend #TransIsBeautiful ?️‍?

Et opslag delt af Maxim Magnus (@maximmagnus) den

Victoria’s Secret har været ude og prøve at slukke ildebrand med en opfølgende kommentar fra Razek, der beklager, at han kommentar virkede ufølsom.

»Vi har haft transkønnede til vores castings… Og ligesom mange andre klarede de den ikke. Men det har aldrig handlet om køn«, skriver Razek.

Så må tiden vise, hvad den seneste shitstorm betyder for brandet.

Læs også: Fire højdepunkter fra det ellers udskældte Victoria’s Secret-show – og et enkelt LOL

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af