ASAP Bari tilstår seksuelt overgreb i engelsk retsag

ASAP Bari tilstår seksuelt overgreb i engelsk retsag
ASAP Bari i 2017 (Foto: Bryan Bedder/Getty Images)

Sidste år blev ASAP Baris designkarriere sat på pause, da en video af ham på et hotelværelse med en kvinde, som han verbalt overfuser og slår i røven, ramte internettet, efterfulgt af anklager om seksuelt overgreb fra kvinden i videoen. Nike droppede et igangværende samarbejde med den ASAP Mob-affilierede designer, og der har siden været stille omkring hans ellers fremadstormende mærke, VLONE.

Nu skriver engelske medier som Evening Standard, at Bari, der rigtigt hedder Jabari Shelton, har erkendt sig skyldig i en af to anklager under retsagen i London. Efter videoen blev offentliggjort sidste år, tweetede han ellers (før han slettede det igen), at videoen var falsk og redigeret.

Med tilståelsen undgår han en fængselsstraf, som ellers kunne være blevet udfaldet af retsagen. I stedet fik ASAP Bari en bøde på omkring 40.000 kroner, ligesom han skal betale ofret 25.000 kroner i erstatning og sagsomkostninger for omkring 25.000 kroner.

ASAP Bari vakte opmærksomhed, da han deltog i Kim Jones’ debutshow for Dior Homme sidste år (Foto: Getty Images)

I den omtalte video så man eftersigende en mand, der lignede Bari (og som kvinden kalder Bari), prøve at beordre en kvinde til at give ham et blowjob, før hun løb nøgen ud af rummet.

Ifølge Evening Standard sagde dommeren blandt andet, da hun afsagde dommen, »du siger, at du var sur, men der er aldrig nogen grund til at være så krænkende og nedværdigende over for en kvinde«.

Ifølge anklageren havde Bari lagt an på kvinden efter et arrangement i London, men hun havde afslået ham og taget med en af hans venner i stedet. I løbet af natten var Bari så kommet ind på hotelværelset, hvor hun var og prøvet at tvinde hende til sex. Forsvaret mente, at Bari allerede havde fået sin straf efter at have tilbragt syv dage i fængsel, da han først blev anholdt.

»Opmærksomheden omkring sagen har allerede forårsaget signifikant økonomisk tab for ham, tabet af betydningsfulde kontrakter og andre ting«, fortsatte Baris forsvarer ifølge Evening Standard. »I det nuværende klima kan den slags publicitet være ret så giftig«.

Tiden må vise, om retsagen sætter en punktum for sagen og baner vejen for hans comeback, eller om ASAP Baris dage som succesfulde designer er ovre. I hvert fald vakte det sidste år opmærksomhed, da han sad på første række ved blandt andet Kim Jones debutshow for Dior Home – også selvom Bari havde dækket sit ansigt med en bandana ved den lejlighed.

Læs også: Nike dropper A$AP Bari-samarbejde efter anklager om seksuelt overgreb

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af