Fendi sendte en enkel hilsen på catwalken til sin afdøde designer igennem fem årtier Karl Lagerfeld

Fendi sendte en enkel hilsen på catwalken til sin afdøde designer igennem fem årtier Karl Lagerfeld
Finalen til Fendis AW19-show i Milano (Foto: Fra Fendis livestream)

Modeverdens øjne var rettet mod Fendis catwalk i Milano, da luksusmærket for få minutter siden viste sin AW19-kollektion under modeugen i den italienske by. Og det var ikke kun for at se tøjet og de nye visioner fra brandet, men særligt fordi showet blev afviklet blot to dage efter nyheden om Karl Lagerfelds død. Den genkendelige tyske designer var en del af Fendi siden 1965.

Over hovederne på de mange modeller stod der ‘Love Karl’ i designerens håndskrift på bagvæggen, når de indtog den lange gulvtæppebeklædte catwalk, men ellers skulle man helt hen til slutningen af showet, før den egentlige hilsen tonede frem.

En video af Lagerfeld, der tegner det outfit, han havde på, da han mødte på arbejde første gang hos Fendi i 1965 blev vist på bagvæggen.

»I 60’erne holdt vi ikke tilbage«, siger han, imens han går i gang med at tegne sig selv med en bredskygget hat, det lange hår og solbrillerne. Fendi har også delt videoen på Instagram.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

A heartfelt tribute to Karl Lagerfeld, Fendi’s Ready to wear and Couture designer for over five decades. Karl, you will be dearly missed.

Et opslag delt af Fendi (@fendi) den

Det er svært at sige, hvor meget kollektionen var blevet modificeret, men det er nok begrænset, hvad der er blevet ændret de seneste to dage. Men i hvert fald var det en kollektion, der var mere tidløs og klassisk, end de seneste mere moderne og tendensbaserede kollektioner, som har været med til at løfte Fendis popularitet.

Et look fra Fendis netop overstående AW19-show

Og de høje, stive kraver på skjorter og jakker var i hvert fald svært ikke at se som en direkte hilsen til den afdøde designer.

Læs også: Midt i sorg og hyldest minder flere om Karl Lagerfelds racistiske og fatshamende udtalelser

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af