Showanmeldelse: Henrik Vibskov gjorde comeback i vanlig kompromisløs stil til Copenhagen Fashion Week

Henrik Vibskov vendte igen tilbage til showkalenderen i København og fortsatte sit velkendte spor med både det farverige design-dna og hang til at placere sit tøj i en større historiefortælling.
Showanmeldelse: Henrik Vibskov gjorde comeback i vanlig kompromisløs stil til Copenhagen Fashion Week
Henrik Vibskov SS20. (Foto: Copenhagen Fashion Week)

Efter to års fravær fra showkalenderen gjorde Henrik Vibskov i går modeuge-comeback. Og han fortsatte den kompromisløse og legende stil, der altid kendetegner hans univers.

Allerede inden showet, var det tydeligt, at Vibskov har et særligt bånd til modeugen i København, hvilket utvivlsomt er grunden til, at han af flere omgange er vendt tilbage – også selvom han viser shows i Paris hver sæson. Der er nemlig altid en afslappethed og et nærvær forbundet med hans modeshows i København, hvor der vigtigst af alt skal være plads til alle. Det blev fint indkapslet, da designeren selv stod og lukkede folk ind af en bagindgang inden showstart.

Foto: Copenhagen Fashion Week

På catwalken insisterede Vibskov som altid på at fortælle en historie, der strækker sig ud over tøjet i selv sig – nogle gange mere kringlet end andre. Denne sæson satte han fokus på det ‘at sidde fast’, hvilket blev visualiseret af en installation af sammenbundne luftpuder midt på catwalken, som blev pustet op af en række statister i takt med Trentemøller-beatet, der pumpede ud af højtalerne.

Foto: Copenhagen Fashion Week

Trods showets tematik, føler man aldrig, at Vibskov fra et designmæssigt synspunkt sidder fast – om end hans kollektioner ofte omfavner og arbejder med de samme koder. For hans design-dna er altid legende og ikke mindst så veldefineret, at man har følelsen af, at han skaber kollektioner på sine helt egne præmisser, der mere eller mindre er uanfægtet af tidens trends og tendenser.

Foto: Copenhagen Fashion Week

Det var tydeligt, når Vibskov forsatte sin leg med mønstre, broderier og skulpturelle snit. Igen så vi japanske referencer med flere kimonoinspirerede styles og en detaljerig bomberjakke med broderier. Vibskov holdt også fast i at bruge mange sæt – både jakkesæt til mænd i det løse snit, vi før har set, og mere pyjamaslignede skjortesæt til begge køn. Der var også skulpturelle og elegante kjoler med skarpe udskæringer ved skuldrene, som dominerede flere af de kvindelige indgange.

Foto: Copenhagen Fashion Week

Vibskov er altid god til at bygge sine kollektioner op i blokke med samme materiale- og mønstervalg. Det var også tilfældet med denne kollektion –– som i øvrigt skulle bestå af 90 procent bæredygtige materialer – hvor vi både så tern, patchwork-elementer, men også humoristiske broderier med både hummere og sardiner samt mere afslappede sweatshirts med ’Screw You Barbecue’ skrevet over brystet.

Foto: Copenhagen Fashion Week

Det blev et glædeligt gensyn med designeren, der satte kolorit på modeugens anden dag. Men der var også et lille ’men’. For under showet talte jeg med min sidemand om, om Vibskov i virkeligheden behøver små 50 indgange, når hans æstetik og brand-dna er så veldefineret. Faktisk kunne det være fedt at se ham skære endnu mere ind til benet næste gang – for lad os håbe, at han er med igen de kommende sæsoner.

Se alle show-looks hos Copenhagen Fashion Week.

Læs også: Showanmeldelse: Soulland gjorde stilsikkert comeback på Copenhagen Fashion Week

Tjek hele vores dækning af modeugen HER.

Foto: Copenhagen Fashion Week
Foto: Copenhagen Fashion Week
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af