Tyler, The Creators syv bedste outfits – fra skater-look til farstil, jakkesæt og Igor

Hans farverige og tilgængelige skater-stil har for længst gjort Tyler The Creator til et stilikon. Men det seneste års tid – i takt med iscenesættelsen af det 80’er inspirerede alter ego Igor – har han bygget et nyt og mere voksent element på sit personlige look. Vi har samlet syv af rapperens bedste outfits gennem tiden.
Tyler, The Creators syv bedste outfits – fra skater-look til farstil, jakkesæt og Igor
Tyler, The Creator. (Foto: Frazer Harrison/Getty Images)

»Jeg ved ikke engang, hvad fanden en stylist er«, svarer Tyler, The Creator nærmest med en forhånende ironi i stemmen, da amerikansk Vogue i et nyt interview spørger ind til, om rapperen, der lige er blevet annonceret til næste års Roskilde Festival, får en hjælpende hånd med sin signaturprægede stil.

Og man har egentlig aldrig været i tvivl om, at Tyler gør tingene på sin helt egen måde, når det kommer til at skrue looks sammen. Looks, der ofte inkluderer stærke farver og et legesygt mix mellem skate- og preppy-referencer.

Tyler the Creator til premiere på ‘The Grinch’ i New York. (Foto: John Lamparski/Getty Images)

Siden Tyler, The Creator kom bragende frem som frontmand for Odd Future-crewet, var han med sin konsekvente og tilgængelige L.A.-skater-stil med 5 panel-caps fra Supreme, knælange, hvide strømper, Vans-sneakers, chino-shorts og box logo-trøjer med til at skubbe et nyt streetwear-look frem, som Supreme blandt andre nød godt af.

Siden har Tyler også bevist, at han med Golf Wang har formået at skabe et brand, som er meget mere end bare merchandise, hvilket kulminerede med et stort anlagt modeshow i Los Angeles i 2016 og ikke mindst collabs med Lacoste og Converse, som stadig fylder meget i strømmen af sneaker-nyheder.

Trods sit fokus på Golf Wang og store passion for at udtrykke sig gennem sin stil, giver Tyler ikke meget for alt det, der sker på catwalken under de internationale modeuger i for eksempel Paris, hvor han – modsat flere af sine rapkolleger – aldrig er tilstede.

»Jeg fucking hader fashion og alt omkring det«, sagde han til Billboard i 2014.

Måske er det derfor, at brands som Raf Simons og Acne Studios ikke siger ham ret meget, og at han i stedet klæder sig mere eller mindre uanfægtet af tidens toneangivende designere.

»Det er okay, at du bærer, hvad fanden du har lyst til«, har han fortalt Vogue.

Og det virker, som om Tyler det seneste års tid har haft lyst til at eksperimentere med looks, der viser en mere voksen og vintage-inspireret side af sin stil. Både med sit nye alter ego, ‘Igor’, og som sig selv, hvor de farverige Golf Wang-looks med caps og sneakers er blevet erstattet af lædersko, suits og sågar slips.

Vi har samlet syv af de bedste Tyler, The Creator-outfits gennem tiden, der indkapsler den energiske rappers farverige stil, men også hans seneste stiludvikling.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Tyler, The Creator (@feliciathegoat) den

Farverige Golf Wang

»Jeg klæder mig som duften af en varm blåbærtærte«. Sådan har Tyler, The Creator beskrevet sin stil til GQ, og den metaforiske sammenligning holder ofte stik, når Tyler er klædt i sine legesyge Golf Wang-designs. Med dem beviser han en unik evne til ubesværet at inkorporere farver, der ellers sjældent ses i herregarderoben som gul, lyserød, grøn og mint, i sine outfits. Og de skarpe farver er for længst blevet både rapperen og mærkets altoverskyggende signatur.

»Når jeg laver tøj, er der ikke rigtig nogen dybere mening. Jeg laver bare det, jeg gerne selv vil have på«, sagde han til Vogue, og netop derfor kan meget af den succes, han har opnået med Golf Wang siden 2011, tilskrives hans evne til altid at være den bedste ambassadør for sit eget brand.

Porteføljen af farverige og stærke Golf Wang-looks er også lang, for Tyler får det altid til at se legende let ud at bruge farver. Men det er svært at komme uden om det blomstrede boilersuit, som han miksede med grønne 5 panel-caps og mintgrønne sneakers fra sit samarbejde med Converse flere gang i løbet af 2017. Et look der også indkapsler den legesyge, som Golf Wang står for som brand.

(Foto: Jason Merritt/Getty Images)

Supreme-kærlighed

Da Tyler, The Creator i 2011 snuppede titlen som bedste nye artist ved MTV Video Music Awards, var det iklædt et af de skater-looks, der i mange år var kendetegnende for rapperens outfits. Her var favoritbrandet Supreme, Vans var sneaker-brandet, mens han også slog et slag for de grafiske tees og den tie dye-tendens, der igen er blomstret op i moden de seneste sæsoner.

Netop Tylers kærlighed for især Supremes 5 panel-caps og hoodies var utvivlsomt også en af katalysatorerne for den hype, der igen kom til det amerikanske skateboard-brand i starten af 10’erne – også selvom Chance The Rapper tidligere har udtalt, at det var ham, der bragte Supreme tilbage.

»Tyler viste mig Supreme. Jeg var ligeglad med Supreme indtil Tyler«, har Jaden Smith eksempelvis fortalt til GQ.

(Foto: Dimitrios Kambouris/Getty Images)

Statement og humor på den røde løber

Black Tie-dresscode på den røde løber? Glem det. Tyler, the Creator brugte selvfølgelig anledningen til at lave et stilstatement, da han triumferede med sin personlige stil på den røde løber ved Grammy-uddelingen i 2018, hvor han også var nomineret for bedste rapalbum med ‘Flower Boy’.

Om end han havde nedtonet farveskalaen en smule fra nogle af de fits, vi før har set ham i, var der masser af statement, legesyge og humor over looket, der var opbygget omkring en lyseblå Supreme-frakke, et matchende halstørklæde fra Louis Vuitton og Converse-sneakers med Golf Le Fleur-detaljer på siden. Det var samtidig et look, der subtilt viste begyndelsen på en mere tailored-stil hos Tyler – dog uden at gå på kompromis med rapperens skater-rødder og kærlighed til James Jebbias designs.

Og selvom Tyler skruede ned for farverne, havde han selvfølgelig et és gemt i ærmet, der igen manifesterede legesygen og humoren, som han er så god til at inkorporere, uden at det bliver forceret. Ikke nok med den plyssede russerhat, så stod det leopard-farvede hår under hatten (måske en hyldest til den tidligere Chicago Bulls-stjerne Dennis Rodman) ud som et stilmæssigt højdepunkt, man ikke kan lade være med at trække lidt på smilebåndet af. Stil behøver ikke være højtidelig, og det ved Tyler.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Tyler, The Creator (@feliciathegoat) den

Dad-look og de hvide sokker i sandaler

Hvide sokker i sandaler er en faux pas i modesammenhænge – eller det var det i hvert fald. For det faktum fik Tyler, The Creator (og Kanye West ved 2Chainz’ bryllup) rusket op i igennem store dele af 2018. Gentagende gange postede Tyler billeder på sociale medier og indtog røde løbere iklædt looks med hvide sportssokker i praktiske sandaler fra brands som Teva og Suicoke.

Tyler har flere gange slået fast, at han godt kan lide at eksperimentere med looks og items som cardigans og sokker i sandaler, som ofte associeres med gamle mænd, og det er ovenstående outfit altså et tydeligt eksempel på. Her tog han nemlig far/turist-looket til det næste niveau med en silkeskjorte fra en af Kim Jones’ sidste Louis Vuitton-kollektioner, beige jakkesætsbukser, matchende hat og altså den førnævnte mode-faux pas.

Tyler, The Creator med slipselook (Foto: Frazer Harrison/Getty Images)

Skoleuniformen

Tyler forsatte med at skubbe til sit personlige look, da han tidligere på måneden dukkede op på den røde løber iklædt et outfit, der fusionerede elementer fra en engelsk skoleuniform og et look taget direkte fra The Preppy Handbook.

Med en v-hals fra Gucci, khaki shorts, lange hvide sokker og ikke mindst et løsnet slips, som vi også har set Frank Ocean slå et slag for, viste Tyler et nyt take på det preppy look, der har floreret på hans Instagram-profil på det seneste. Et forfriskende, næsten konceptuelt outfit, der dog alligevel ikke afviger meget fra hans oprindelige skater-signatur, mener han selv.

»Jeg tror, at alle forbliver de samme i deres kerne«, siger han til Vogue, da han bliver spurgt ind til sit nye slipselook. »Det er det, som folk ikke indser. Det kan godt være, at mine shorts har fået et andet look, måske er mine sokker lidt lækrere, men det er stadig det samme, som da jeg var 19 eller 15 eller otte år gammel«.

Tyler, The Creator ved WSJ Magazine Innovators Of The Year (Foto: Lars Niki/Getty Images)

#Menswear

Selvom Tyler, The Creator langt fra indordner sig efter modens tendenser og tidens dominerende designere, som blandt andre A$AP Rocky ofte gør det, har flere af rapperens seneste looks alligevel lagt sig i strømmen af den menswear-bølge med jakkesæt og lædersko, som de seneste sæsoner er skyllet ind over modelandskabet som en modreaktion til den ellers altdominerende streetwear.

Stilen i ovenstående outfit er et tydeligt eksempel på den mere ‘voksne’ stil, som Tyler har gjort til sin ting med et vintageinspireret, dobbeltradet jakkesæt fra amerikanske Noah, lædersko fra et samarbejde mellem Hender Scheme og Dr. Martens og så selvfølgelig strikvesten. Og mens de fleste rappere ofte har travlt med at flashe ice og dyre Rolex ure, nøjes Tyler med et Casio ur til under 100 kroner om håndleddet. Endnu et symbol på den tilgængelighed, som altid har præget hans stil.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Tyler, The Creator (@feliciathegoat) den

Igor

Vi kommer selvfølgelig heller ikke uden om Tylers 80’er-inspirerede og androgyne alter ego ‘Igor’, som ifølge ham selv skulle være inspireret af et særligt feminint ideal, nemlig en hvid kvinde fra Danmark. Med karakteren kan der skrives et nyt kapitel om hans legesyge stil og kreative mindset, når han iklæder sig de slikfarvede jakkesæt og den pageklippede, Andy Warhol-agtige paryk.

Og looket er populært. Det blev nemlig revet væk, da de tre signaturjakkesæt blev sat til salg på Golf Wang-shoppen i forbindelse med Halloween sammen med parykken og ‘Igor’-badges. En af køberne var Jaden Smith, der i øvrigt flere gange har peget på Tyler, The Creator som en af sine helt store stilikoner. Man forstår hvorfor.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af