Ugens bedste sneaker-nyheder – genbrugsfokus, sommersandaler og kontroversiel Nike-model

Vi hjælper dig til at få overblik over ugens mange nye lanceringer og colorways fra sneaker-verdenen.
Ugens bedste sneaker-nyheder – genbrugsfokus, sommersandaler og kontroversiel Nike-model
Converse og Carhartt WIP’s samarbejde. (Foto: Nike)

Ronnie Fieg teaser Air Force 1

Collab-mesteren og KITH-bagmanden har delt billeder af et formodet nyt Nike-samarbejde. Skoen er på forsiden af det japanske sneaker-magasin Shoes Master, hvilket også får flere til at tro, at der måske er tale om en eksklusiv version til det japanske marked. Der er dog stadig ikke mange detaljer derude.

Kiko Kostadinov gør det igen

Man kan altid forvente en på opleveren, når Kostadinov laver sneakers med Asics. Det har designeren efterhånden bevist af flere omgange. Denne gang er han klar med et nyt bud på den Gessirit-model, som han lavede en sandal-agtig version af sidste år.

Med 2’eren er den blevet mere outdoor-/klatreagtig i udtrykket, men også ekstra spacy med detaljer som mange bobler på overdelen og nettet ved mudguard’en. Dover Street Market har begge colorways til salg.

Adidas tager et nyt skridt i jagten på mere bæredygtige sneakers

Den tyske sportsgigant har i flere år – ligesom Nike og mange andre mærker – arbejdet med brugen af genbrugsmaterialer, for eksempel igennem deres arbejde med genbrugsplastik i partnerskab med Parley for the Oceans.

Nu går Adidas så sammen med Allbirds, der har skabt et navn ved at forsøge at bruge mere bæredygtige materialer i produktionen af deres sko samt at tydeliggøre over for kunderne hvor meget co2, som produktionen af de enkelte sneakers udleder.

Det nye samarbejde skal gerne udmunde i en sko, der har en meget lav co2-udledning, men hvordan det skal ske, forlyder der stadig ikke mange detaljer omkring. Det skal også sige, at ofte, når giganter som Nike og Adidas laver den slags tiltag, så drejer det sig stadig væk om et meget lille hjørne af deres enorme forretning. Men altså, det er vel et skridt i en mere miljøvenlig retning.

Nike genbruger også materialer

Vi har tidligere fortalt om Nikes Space Hippie-linje, som skulle være kommet i salg i foråret. Det er sikkert covid-19, der trak i håndbremsen, men nu kommer tre af de fire nye silhuetter i hvert fald i salg den 11. juni. Store dele af skoen er lavet af materialerester fra Nikes øvrige produktion samt af genanvendt plastik.

Derudover er Converse – der ejes af Nike – klar med et nyt Carhartt WIP-samarbejde, som en del af Converse Renew. Her har de upcyclet lærred fra Carhartt tøj-og skabt en split-version af Chuck 70. Den er til salg hos Carhartt.

New Balance leger med udtrykket

Det er lidt hyggeonklen i rummet – og det er også netop New Balances styrke. Men det klæder dem nu alligevel at forsøge at lege lidt med udtrykket – som her hvor 992’eren har fået en farvechangerende sål. Måske netop til hyggeonklen, der vil være lidt fræk. Den skulle snart komme i salg.

Versaces skochef teaser vildt samarbejde

Hvis vi kalder New Balances farvede sål lidt fræk, så er vicepræsidenten for Versaces skoafdeling, Salehe Bemburys samarbejde med det kinesiske sportsmærke Anta helt uden for kategori. Hele skoen er næsten pakket ind i gummidetaljer. Fra hvad der minder om brede elastikker omkring sålen til overdelens Crocs-lignende indpakning, er designet i den grad iøjenfaldende. Det vides endnu ikke, hvornår skoen kommer i salg, eller om den lander uden for det kinesiske marked.

Kontroversiel Nike-løbesko bliver til hverdags-sneaker

Nikes Air Zoom Alphafly NEXT% blev næsten ulovlig, efter at Eliud Kipchoge bar løbeskoen i sit barrierebrydende maratonløb under to timer. Nu tager Nike så noget af designet fra den opsigtsvækkende silhuet med over i en ny model skabt til hverdagen.

Nike Air Zoom Type er skabt af Nikes N. 354-undermærke og udover den NEXT%-kendetegnende luftpude i forfoden, så er det den todelte mellemsål, der skiller sig ud og sender tankerne mod Balenciagas Triple S-silhuet. Nikes nye model bliver sat til salg i to colorways i næste uge fra den 6. juni.

Flere sneaker-sandaler

Sommeren nærmer sig, og det vil selvfølgelig sige, at mange brands står klar med sandaler – også til sneaker-fans.

Reebok har skraldet sin Furylite-silhuet, der i forvejen er en mere hverdagsagtig nedbarbering af Instapump Fury, ned til en sandalversion, hvor sålen er intakt. Den er dog pt kun til salg hos Reebok i Japan.

New Balance læner sig måske tættere op af en sneaker end en traditionel sandal med deres version – med det lettere platte navn Shandal. Her er vi ude i en mesh-overdel og cut-outs omkring hæl og ankel for lidt luft til dine opkogte sommerfødder. Indtil videre er den dog kun til salg i USA.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Kanye Wests Yeezy Slide er måske ikke lige inspireret af nogen af hans sneakers, men Yeezy-vibes er Yeezy-vibes. Nu skulle der være nye farvevarianter klar og sandalen – dog først til efteråret ifølge rygtekongerne Yeezy Mafia, hvilket man så kan undre sig lidt over.

Hender Scheme klar med ny kollektion

Vi kender mest det japansk skomærke for deres samarbejder med Adidas, hvor fokus ofte har været på kvalitetslæder, men må egen hånd er brandet meget andet. I deres AW20-kollektion er vi især faldet over denne sneaker med den sneskosagtige og aftagelige ekstra gummisål, der også sender tanker mod Alyx, som har haft en lignende tanke med ekstra terrængående såler. Den nye kollektion er indtil videre kun tilgængelig i Japan, men skulle komme til europæiske forhandlere som END. og Bodega i løbet af juni.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af