EPO-555 – i fuld fart frem

At københavnske EPO-555 er et band på vej frem i fuld fart blev slået fast, da de forførte publikum med lækkert poppede indie-melodier, listige beats og stjerneklare støjflader i Studenterhuset, Kbh, fredag aften.

De er måske ikke landets bedste musikere på scenen, men grundsubstansen – numrene og den afslappede og feststemte fremtoning – er helt og aldeles på plads. Efter lidt knas med teknikken kom koncerten for alvor i gang med den let poppede ‘Pioneers’, der nærmest umærkeligt gled over i det formidable støjnummer ‘Sugar for the War Machine’. Og så var opmærksomheden sikret fra det godt fyldte lokale, hvor de beslægtede Traening tidligere på aftenen havde holdt pladereception.

Musikalsk kan EPO-555 placeres et sted mellem Mews melodiske støjflader og Tiger Tunes’ finurligheder. De blide, men stærke melodier er i centrum hele vejen igennem, og så er bandet ikke bange for at lade legesygen komme til udtryk i hverken dansable beats eller forfriskende brug af synths og melodica.

En af de ting, der skal arbejdes på i livesammenhæng, er forsanger Mikkel Max Hansens vokal, der indimellem næsten fik lov til at skære i ørerne på publikum. Ærgerligt, når den på bandets demooptagelser er tør og afdæmpet og falder perfekt ind i det øvrige lydbillede. Mest problematisk var det på ‘Pre-Emptive Stroke’, hvor Camilla Florentz’ andenvokal næsten druknede helt.
Samme problem gjorde sig gældende ved gruppens forrige koncert på Klub Rart i september. Så enten skal der skrues ned for mikrofonen, eller også skal der lægges effekt på.

Skønhedsfejlene til trods er EPO-555 et ualmindeligt velkomment bud på den københavnske indierockscene, og der skal nok blive både danset og svævet til deres koncerter henover vinteren.

Bonusinfo:
EPO-555 lægger løbende nye mp3-versioner af numre, som de arbejder på, ud på deres website, så det er et godt sted at holde udkig. I øjeblikket arbejdes der på et remix af et Lise Westzynthius-nummer.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af