Olesen-Olesen – anonym idyl

Landets mest poetiske brødrepar er tilbage i en mere lavmælt og afbalanceret udgave på deres nye album ‘Hårdnakket idyl’. Den ene halvdel af duoen, Peter H. Olesen, fortæller Soundvenue om det anonyme liv kilometervis fra hitlisterne og om samarbejdet med sin bror Henrik.

To år efter deres forrige ‘Anonyme melankolikere’ er duoen Olesen-Olesen aktuel med opfølgeren ‘Hårdnakket idyl’. En skrabet og lettere lille sag, hvor brødrene denne gang har valgt ikke at lade orkestret fylde for meget i lydbilledet. På det meste af udgivelsen er sangene reduceret til Peter H. Olesens vokal akkompagneret af Henrik H. Olesen guitarspil.

– Vores seneste fire udgivelser har været mere up-tempo, men det handler jo om at udfordre sig selv og hele tiden prøve at lave noget andet, end det man lavede sidste gang. Denne gang er det blevet en mere underspillet og lys plade, forklarer sanger og sangskriver Peter H. Olesen.

Og netop det positive og lyse skinner delvist igennem på ‘Hårdnakket idyl’, der som titlen antyder er drejet i den mere positive retning end de fire forgængere, hvoraf den første ‘Indenlands udenbys’ blev udgivet i 1997.

Samtlige cd’er har fået anmelderne til at spidse pennen i begejstring, men alligevel skal man ofte forklare den brede befolkning, at man skam ikke har købt den nye cd med Brødrene Olsen, men derimod Olesen-Olesen! Hver af duoens udgivelser sælger kun knap 2.000 eksemplarer, og det er ikke nok til en plads i danskernes bevidsthed.

– Vi får meget omtale og gode anmeldelser, men vi er nok for dårlige til at promovere os selv. Vi har ikke budgettet og modet til at reklamere i en masse annoncer. I stedet satser vi på ‘mund til mund metoden’, forklarer Peter H. Olesen.

Han lover de trofaste fans, at duoen optræder med orkestret på den kommende tour rundt i Danmark, så de gamle sange også kan blive luftet. I foråret er de så klar på spillestederne igen, men det bliver formentlig de to brødre alene.

– Vi vil gerne have at musikerne får tariffen for at optræde, men det har nogle spillersteder ikke råd til. Det gode ved en duo er så, at den kan fås i flere udgaver med varierende antal musikere, siger Peter Olesen, der har spillet med sin bror i mere end 20 år. Først i Sort-Hvide Landskaber og senere med engelske tekster i Greene frem til 1996. Siden har brødrene lavet begavet dansk lyrik i Olesen-Olesen.

– Da vi spillede i Greene, sagde vi, at det var Greene forever. Det holdt så ikke. Men vi arbejder godt sammen nu, og selv om vi skændes som brødre, er der en god fordeling af arbejdet, så vi bliver nok ved i 20 år mere, griner Peter H. Olesen.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af