!!! – feststemte punkere

Amerikanske !!! påkalder sig opmærksomhed på grund af det besynderlige navn, som udtales “Chk, Chk, Chk”, men også på grund af musikken. Den ukonventionelle og anarkistiske diskopunk river i hovedet, rykker i benene og ryster i undergrundens ellers så sikre volde. Soundvenue fangede !!!-guitarist, Mario Andreoni, til en samtale om hype, flyveture og Roskilde lige om hjørnet.

– Kan du ringe tilbage om ti minutter? Jeg er lige optaget.

Stemmen er tydeligvis stresset og røret bliver hurtigt smidt på. Et kvarter senere er tonen en ganske anden. Mario Andreoni undskylder forsinkelsen og indvilger velvilligt i snakken. Stakåndet, men fattet.

Der er travlt i !!!-lejren. Rygtet om bandets svært dansable diskopunk har hærget undergrunden som en steppebrand, siden !!! sidste år udgav singlen med den beskedne titel: ‘Me and Guiliani Down By The School Yard (A True Story)’. Et ni minutters stilstudium i hæsblæsende beats og omskiftelige sangstrukturer. Om føje tid lander bandets andet album, ‘Louden Up Now’ i butikkerne, men !!! er allerede nu ‘”the most talked about band in the NME office”‘.

– Vi kan godt mærke, at der er kommet større opmærksomhed på os, og det sætter vi selvfølgelig pris på. Men jeg synes også vi fortjener det, for vi har dyrket den her stil siden 1997. På den anden side er hype jo en flygtig størrelse. Den kommer og går, som den vil, så vi prøver at tage det hele lidt med ro, fortæller Mario Andreoni.

Fra Sacramento til New York
Det er snart fire år siden, fem af !!!’s i alt syv medlemmer flyttede fra hjembyen Sacramento i det solbeskinnede Californien til musikmetropolen New York. Mario Andreoni og trompetist Allan Wilson valgte at blive i Sacramento, men adskillelsen har endnu ikke voldt det ambitiøse orkester problemer.

– Allan og jeg flyver til New York én gang om måneden for at mødes med de andre og øve. Under indspilningerne til ‘Louden Up Now’, der er indspillet i både New York og Sacramento, blev det til en del flyvning frem og tilbage, men vi har fundet ud af at få det til at fungere sådan her. Flyveture kan faktisk være meget inspirerende, forsikrer guitaristen.

Bag flyvemaskinens langstrakte skrog gemmer sig et maskineri, der for det utrænede øre lyder som støj fra en motor. For Mario Andreoni er det midlertidig anderledes.

– Jeg er vild med lyden af store maskiner. Den højlydte og mekaniske snurren tordner derudaf som et kompromisløst dansebeat. Den afviger ikke til nogen sider, og det synes går godt i spænd med den musik, vi forsøger at lave, forklarer han.

Fest med Roskilde
Om kort tid letter en endnu vellydende flyvemaskine, men denne gang med kurs imod Europa, hvor !!! vil være at finde på spillesteder og festivaler rundt omkring på kontinentet det meste af juli måned.

– Det bliver fedt at komme til Europa og spille steder, vi ikke har spillet før. Roskilde er én af dem, og vi har hørt, at der plejer at være en god stemning, så vi håber folk er klar på at feste, griner Mario Andreoni.

Det med at feste skal tages ganske bogstaveligt. !!! har nemlig som erklæret mål, at deres koncerter skal være en fest. Ikke bare for publikum, men med publikum.

– Det handler egentlig om, at vi har svært ved at stå stille til den musik, vi laver. Vi synes, den rykker og lægger op til dans og fest, så hvorfor ikke give publikum den samme opfattelse?

‘Louden Up Now’ er ude på Warp Records i dag, og !!! spiller på Roskilde Festival søndag den 4. juli.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af