Junior Boys – rave i slowmotion

Der var fornemt besøg på Rust mandag aften. Og selvom det var både mandag og iskoldt udenfor fik canadiske Junior Boys alligevel sat gang i både fødderne og de varme følelser med deres potente popsange, elegant hyldet ind i taktfaste clubvenlige elektrobeats og dreampop-synths, krydret med fræk delayguitar og ekstra melodikræs på keyboardet.

Duoen, der sidste år udgav det gennemroste debutalbum ‘Last Exit’, kommer fra den canadiske by Hamilton, der også har fostret navne som Caribou/Manitoba og Four Tet, og ligesom de to allerede velkørende bysbørn gør også de sig glimrende i krydsfeltet mellem genrerne. Mens den rare guitarist og sanger Jeremy Greenspan med skæg og skovmandsskjorte hviskede publikum helt tæt på scenen, og den kæderygende (skiftevis Rød Gauloise og Prince Light) gemte sig i mørket bag keyboards og beatboks, var det en helt igennem dynamisk duo, der serverede deres kompetente krydsning af pop og elektro, på deres første aften i Europa.

De lagde roligt ud, og efter en række fine korte og afvekslende numre, var tågen tæt ved at lægge sig og monotonien ved at tage over med det lange tunge nummer ‘So this is Goodbye’, men med det skarpe hittrack ‘Under the Sun’ blev den musikalske stemning løftet helt på plads til noget der lignede ren rave i slowmotion. Ganske passende for omstændighederne, blev koncerten rundet af tight efter en time. Næste gang må man håbe på lidt mere.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af