Portland

På debutalbummet ‘The World Is Creative’ fra 2001 stod det ikke et øjeblik til at betvivle, hvor danske Portland hentede dets inspiration. Danmark havde fået dets egen Depeche Mode-klon. Og fred være med det. Men på opfølgeren til det næsten tiårige bands debut kunne man med rette håbe på, at de tre medlemmer, Peter Ferdinandsen, Benjamin Rosberg, og Mikael Lund Pedersen, havde formået at udvikle den kopierede lyd og – om ikke fundet deres egne særpræg frem – så i det mindste prøvet på det.

Men Portland fremstår på ‘The Eyes of a Stranger’ ligeså håbløst tilbageskuende, fortabt og forgabt i det britiske forbillede som på debutalbummet. Ikke blot ligger de instrumentale kompositioner – som vel at mærke er både veludførte og velproducerede – blændende tæt op af Depeche Modes, men også Mikael Lund Pedersens vokal lyder nærmest identisk med David Gahans. Og hvad skal vi egentlig med det, når vi har den ægte vare, der oven i købet har formået at skrive langt mere velklingende melodier end den danske klon?

Trods de klare lighedspunkter – eller måske lige netop på grund af dem – er det lykkedes Portland at trænge igennem dele af den danske musikoffentlighed. Bandet har spillet koncerter på både Midtfyn og Roskilde, ligesom det i 2003 opvarmede for legendariske Soft Cell i Store Vega. Og hvis man stadig synes Depeche Mode anno 1990 – al respekt til dem – er det, der rykker, er der bestemt heller ingen grund til at lade Portlands nye album gå sin næse forbi.

Portland. 'The Eyes of a Stranger'. Album. Portable Records/VME.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af