Junior Boys – fest i drømmeland

Der var absolut ingen grund til at være hverken beskeden eller undskyldende. For på trods af at Junior Boys’ sympatiske frontmand Jeremy Greenspan beklagede mindre tekniske problemer og lettere træthed, leverede han sammen med makkeren Matt Didemus en sand tour de force gennem duoens fløjlsbløde synthpop, groovy electrofunk og tilbageholdne discobeats.

The Boys åbnede ballet med de fremragende nye numre ‘Hazel’ og ‘Parallel Lines’, og midt i den syntetiske sengekantspop stod det klart, hvor dygtig en vokalist Greenspan er. Som ægte r’n’b-crooner gav han den med afdæmpet falset, hånd på brystet og løftet knytnæve, mens Didemus styrede slagets gang bag sit elektroniske fort, og den medbragte trommeslager tilføjede en forfriskende vildskab. De gamle slagere ‘The Equalizer’ og ‘Double Shadow’ satte for alvor gang i festen, og publikums nakker nikkede herefter i takt resten af aftenen. Greenspan var ualmindelig udadvendt, og selv under balladerne ‘Birthday’ og ‘Count Souvenirs’ formåede han at fastholde og intensivere.

Duoen sluttede aftenen af med ekstranummeret ‘Under the Sun’, som blev leveret i en eksploderende shoegaze-version med Greenspan på knæ Guitar Hero-style. Og en lidt mudret bas til slut ødelagde på ingen måde helhedsbilledet af et band, som om nogen forstår at balancere i grænselandet mellem hypnotisk drømmetilstand, indestængt melankoli og generel groovyness. Voksenfesten tikkede ind på lidt over en times tid, og da man endelig vågnede fra den elektroniske hypnose, stod det klart, at beskedenheden var oprigtig, men fuldstændig unødvendig.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af