Spot Festival 2010: Pinkunoizu – søvnig afrikansk strandfest

Det var helt rigtigt set af Spot-arrangørerne at starte dagen med det relativt ukendte københavnerband Pinkunoizu. Bandets eksotiske miks af drømmende beachpop og afrikansk-klingende horn var nemlig perfekt at gnide søvnen ud af øjnene til efter gårsdagens eskapader.

Bandets kerne består af fire tidligere medlemmer af Le Fiasko, der kun nåede at udgive en enkelt plade, inden de gik i opløsning. Til denne koncert var kvartetten udvidet til et ti mands ensemble med tre horn, tre guitarister, to på tangenter samt en trommeslager og en kontrabassist. Ti mand kan lave rigtig meget lyd, men i stedet for at spille om kap bidrog alle instrumenter i stedet til at forme et blidt skvulpende lydtæppe, som de langsomt tilstrømmende tilskuere kunne svøbe sig i.

Flere af numrene startede stille ud i repeterende og udflydende mønstre for så at kulminere i autentisk lydende highlife-fest med hornene i front og afro-lignende beats i bunden. Til det sidste nummer overlod otte af bandmedlemmerne så scenen til forsanger og guitarist Andreas Pallisgaard og den kvindelige trommeslager Jaleh Negari. Sammen fremførte de en herligt skrabet rocksag med masser af surfer-twang og sejt sving i tønderne til publikums udelte begejstring.

Det skal bestemt bifaldes, at Pinkunoizu ikke forfølger tidens modeluner og i stedet kompromisløst søger deres eget spraglede ståsted. Men hvis det for alvor skal løfte sig, kræver det dog, at sangskrivningen bliver lidt mere fokuseret. Lykkes det, har bandet bestemt potentialet til at kunne levere noget ganske særligt i fremtiden.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af