Kele Okereke

Efter tre albums på tre år er det logisk nok at trækket stikket ud, tage ny luft ind og holde en pause. Så det gør Bloc Party netop nu. Men frontfigur og forsanger Kele Okereke har ikke været på ferie. I stedet har han været i studiet for at indspille sin solodebut, produceret af XXXChange, der har før har skruet på knapper for Spank Rock.

‘The Boxer’ indledes med kæft, trit og retning på ‘Walk Tall’, der starter som en soldatersang, hvor koret gentager sergent Okerekes strofer. Inden længe sætter et aggressivt angreb ind, anført af modulerede og motorsavs-agtige synths, der får nummeret til at fremstå som et statement snarere end en egentlig sang. Dem, der forventede mere postpunket indierock, får sig i hvert fald en forskrækkelse. På soloalbummet er ærindet nemlig 110% elektronisk og båret af synthesizere, sequencere og samplere – et udtryk, der i øvrigt blev søsat på Bloc Partys seneste skive.

Det stramt disciplinerede afløses siden af det mere dansevenlige i form af ‘On the Lam’ og førstesinglen ‘Tenderoni’. Førstnævnte med breakbeats og en pitchet vokal, så det lyder som om, Michael Jackson synger for, og sidstnævnte med en repetitiv synth-figur, der forløses i et opløftende omkvæd skabt til svedige klubscener.

Men siden går maskinerne i tomgang. Som albummet skrider frem overtrumfes det mekaniske af det jævnt melodiske, da Bloc Party-bagmanden nærmer sig bandets sædvanlige sangskabeloner. Udtrykkets skarpe kanter slibes af til fordel for mere forudsigelige forløb, og trods en hårdtslående start savner ‘The Boxer’ slagkraft mod slutningen.

Kele Okereke. 'The Boxer'. Album. Wichita/Bonnier Amigo.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af