Treefight For Sunlight – ren perfektion

Jeg kan ikke erindre, hvornår en koncert på Musikcaféen sidst har været udsolgt, og Treefight For Sunlight var efter eget udsagn også »mega beærede« over at spille for fuldt hus. Som tak leverede de en fejlfri opførelse af debutpladen og gav publikum en forsmag på sommeren på en kold torsdag aften.

På trods af at TFS endnu ikke er et garvet koncertorkester, var der ingen slinger i valsen, og de mange hits blev leveret med professionel træfsikkerhed, og man må især beundre de imponerende vokalpræstationer. Tidligt under koncerten var den krævende ‘You and the New World’ en magtdemonstration i gruppens karakteristiske dobbeltvokaler, og de nær perfekte lydniveauer sikrede bandet optimale forhold.

Man kunne have frygtet, at kvartettens solskinspop ville være for ensartet en mundfuld, men på trods af det begrænsede bagkatalog var numrene fint dispositioneret. Albumlukkeren ‘Time Stretches’ blev indledt af den ellers lidt formålsløse ‘Tambourinoceros Jam’ og fungerede som en fin overgang fra de luftige publikumshit til et mere støjende klimaks midt i koncerten. Det nye nummer ‘In Your Mind’ peger ligeledes mere i retning af ‘overskyet’ end ‘solskin’ og var et kærkomment afbræk fra de psykedeliske popudskejelser, som ellers dominerede koncerten. TFS tog for alvor fusen på publikum med Kate Bush-coveret ‘Wuthering Height’, hvor bassist Christian Rohde leverede en vokalpræstation, der næsten overgik ophavskvindens.

‘Rain Air’ og ‘What Became of You And I’ fik for alvor publikum op i gear, og på trods af den minimale kontakt til publikum sikrede den smittende spilleglæde brede smil og boppende hoveder hele koncerten igennem.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af