Perfume Genius – druknet inderlighed

Glorias intime scene lignede ellers umiddelbart noget nær den perfekte setting til Perfume Genius’ inderligt smukke, klaverbårne fosterstillingsballader.

Mod en baggrund af lysende stjernebilleder og roterende planeter, placeret bag sit klaver og flankeret af to medmusikanter, krængede den unge og lillebitte sit sørgmodsramte hjerte ud med en bævende stemme, der ved flere lejligheder mindede om den mindst lige så skrøbelige Antony Hegarty. Hadreas’ forsigtige akkorder og de akkompagnerende strygersynths fik det til at risle ned af rygraden.

Læs live-anmeldelse: The Shins på Roskilde Festival

Men hvor scenen var ideelt sat op, matchede hverken tidspunktet eller publikumsstemningen desværre de hjertenskærende dagbogsfortællinger. Imens en lille, dedikeret del af publikum tydeligvis var helt opslugt af Hadreas’ insisterende sange om misbrug, vold, homoseksualitet og ensomhed, var resten for travle med at tabe øl og snakke, og den ellers så stærke inderlighed druknede i flodbølgerne af ’shhh’-bønner, som rungede rundt fra lokalet.

Derfor var det også nogle af de mere tordnende og slagtøjsbårne ballader fra Hadreas’ andet album ’Put Your Back N 2 It’, som fungerede bedst, mens flere af de helt enkle og lavmælte klaverballader drattede lidt omkuld.

Læs også: Hele vores dækning af Roskilde Festival

Heldigvis var det lidt som om, at den lytteglade del af publikum og den beskedne Hadreas, der tilmed jokede indimellem de ellers så nervepirrende numre, til sidst vandt sejren over larmen, inden han sluttede af med den ubehagelige og vemodige misbrugshistorie ’Mr. Peterson’.

Koncert. Gloria, Roskilde Festival.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af