Disse 10 album skal du høre i maj

Forkæl dine ører med nye plader fra Rangleklods, Hot Chip, Shamir og kugleskøre Xtra Naan.
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Karl William ‘Placebo’
– Ude nu

Med sidste års ’Døende’-ep slog Karl William sit navn fast, og mens ’Placebo’ ikke er en decideret magtdemonstration, er debutalbummet stadig en klar cementering af Hukaos-sangeren som en af de mest interessante nye stemmer i det danske pop- og r’n’b-landskab.

Hos William handler det hele om følelser, men glem alt om rosenrød pladderromantik. Ungdommens usikkerhed og fugleflugt af emotionelle strøtanker er omdrejningspunktet, mens den luftige r’n’b danner et sikkert underlag med stramme trommemaskiner og himmelsvævende synthtoner, der putter sig om Williams vokal som tæpper om et nyfødt barn.

William har endnu kun rundet de 20 somre, og ’Placebo’ er ligeså meget stilren melankoli som det er løftet om mere godt i vente.

Læs om flere spændende majudgivelser på de følgende sider.

taragana2015-717x375
Taragana Pyjarama ‘Ariel’

– Ude nu

Taragana Pyjarama viste på sit minialbum ’Nothing Hype’, at han mestrer de lyse, synthbårne melodier til perfektion, og på sin nye ep fortsætter den danske producer, hvor han slap.

Efter at have været forbi pladeselskaber som Kompakt og Fool House er Nick Kold Eriksen nu flyttet ind hos True Panther Sounds (der også har udgivet folk som King Krule og Tobias Jesso Jr.), og her skabt fem skæringer i et opløftende og drømmene element, der desuden er blevet udviklet med vokaler.

»Jeg har været meget fokuseret på vokaler på det seneste, noget, jeg aldrig har været særlig interesseret i tidligere. Især pop- og r’n’b-vokaler med et helt særligt hook«, har Ericksen udtalt til The Fader.

Du kan høre hele ‘Ariel’ her.

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Snoop Dogg ‘Bush’
– Udkommer 11. maj

Snoop har flere gange i karrieren bevist, at man godt kan lære en gammel køter nye tricks. Stadigvæk er forventningen til ‘Bush’ nu ikke udelukkende baseret på gode gamle Calvin Broadus, men i høj grad også baseret på, at samtlige sange er (delvist) produceret af Pharrell, der denne gang virker til at hælde en seriøs portion funk i maskineriet.

Og så har albummet også en gæsteliste, der vil noget: Stevie Wonder, Kendrick Lamar, Rick Ross, Charlie Wilson, T.I. og Gwen Stefani.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

The Tallest Man on Earth ‘Dark Bird Is Home’
– Udkommer 11. maj

Den intime folksanger lever og ånder stadig i ham, men denne gang har Kristian Matsson kastet sig over et større lydbillede. Bob Dylan er ikke længere eneste skygge over musikken, som med inspiration fra landevejens rockmusik også trækker tråde til en legende som Tom Petty.

Titelnummeret fra ‘Dark Bird Is Home’ er en spinkel folksang, hvor Matsson står blottet med sin akustiske guitar og spinkle ‘uh-uh’-kor, mens han på ‘Sagres’ har fremvist den nye stil, hvor han akkompagneres af blæsere og strygere. Det skal dog ikke lyde som om, The Tallest Man on Earth har rykket sig flere kilometer: Folken og melankolien er stadig i fokus, men med lidt flere farver på paletten.

The Tallest Man on Earth kan opleves på Roskilde Festival til sommer.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Ben Khan ‘1000’
– Udkommer 11. maj

Ben Khan har lagt sine electropoppede skæringer fra debut-ep’en ’1992’ på hylden og i stedet taget form som en ung Prince – hvis denne altså levede i musikvirkeligheden anno 2015.

Evigt mystiske Jai Paul spøger stadig lidt i lydbilledet på ep’en ‘1000’, men Khan gør alt, hvad han kan, for at undslippe skyggen af sin britiske ‘rival’ med kælende crooner-vokal og synthbårne popsange med et strejf af r’n’b. Ovenstående titelnummer et en solid forsmag, hvor trommemaskinerne kæmper for at overgå det ene overlegne guitarriff efter det andet i en smuk sammensmeltning af pop og funk.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Hot Chip ‘Why Make Sense?’
– Udkommer 18. maj

De har været med i mere end ti år, og ‘Why Make Sense?’ er altså de festglade popnørders sjette album. Alexis Taylor, Joe Goddard og deres kumpaner er selvsagt også blevet ti år ældre, men det ændrer ikke på, at briterne stadig har øjnene rettet stift mod dansegulvet – noget af tiden i hvert fald.

På førstesinglen ’Huarache Lights’ bød Taylor og bandet op til en ordentlig omgang rave, men skiftede efterfølgende over i den mere eftertænksomme ’Need You Now’, der viser Hot Chip fra den soulede, inderlige side, som også altid har fyldt en stor del af deres univers. Balladen ’Burning Up’ er fyldt med lyse synthflader og har ageret sidste forsmag inden det kommende album.

Hot Chip kan opleves på Roskilde Festival, hvor man dog godt kan regne med, at festen er i centrum.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Shamir ‘Ratchet’
– Udkommer 18. maj

Efter at have vist lovende takter på ep’en ’NorthTown’ er Shamir sidenhen kommet i stald hos pladeselskabet XL Recordings (FKA Twigs, King Krule, The xx), der står bag udgivelsen af debutalbummet ’Ratchet’.

Med sin glasklare falset og legesyge charme på singlen ’Call It Of’ (tjek den overlegne dukkevideo ovenfor), og masser af attitude og rap/sang på ’On The Regular’ – hvor koklokken fik sin genopstanden – har den unge amerikaner vist sig som en kamæleon, der har sin helt egen måde at lave pop på.

Vi placerede ham på listen over de mest lovende internationale navne i 2015 – med ’Ratchet’ kan han forhåbentligt leve op til potentialet.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Rangleklods ‘Straitjacket’
– Udkommer 18. maj

Den nylige koncert på Spot Festival var en solid indikator på, at Rangleklods i sin nye duoform har opnået en helt ny dynamik i det elektroniske univers. Esben Nørskov Andersen og Pernille Smith-Sivertsen har hver deres betagende vokal i hvert ende af registret, og på den måde kan numrenes følelser og universer nu spænde over et bredere spektrum – selvfølgelig i endnu højere grad, når vokalerne kombineres.

Samtidig har de tre år siden debutalbummet ’Beekeeper’ uden tvivl gjort Andersen til en endnu mere ferm producer og sangskriver, hvilket i samarbejde med Smith-Sivertsen op til udgivelsen har resulteret i de to stærke og meget forskellige singler ’Lost U’ og ’Schoolgirls’.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Unknown Mortal Orchestra ’Multi-Love’
– Udkommer 25. maj

Den boblende bas på titelnummeret lagde fundamentet, men intet kunne have forberedt os på singlen ’Can’t Keep Checking My Phone’, hvor newzealænderne gik fuldfed funk i et herligt virvar af percussion, håndklap, flæskesværsprød guitar og en rytmebund, der i sin hoftevrikkende ekstase var lettere uimodståelig.

’Multi-Love’ er Unknown Mortal Orchestras tredje album, og mens forgængeren ’II’ havde inkorporeret hiphop-elementer i den syrede guitarrock, kunne dette udspil meget vel gå hen og tegne en helt ny sti for gruppen.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Xtra Naan ’Xtra Naan’
– Udkommer 29. maj

Som Gramsespektrum stod Simon Bonde og Peder i slut-90’erne bag et hav af komiske rap-genialiteter som ’Kontrollørerne: Vi jagter dig’, ’Glenn & Shorty: Bademestrenes Storhedstid’ og selvfølgelig ny-klassikerne fra Gert K og hans nakketræk-bærende sidekick Mads.

Det var dengang, og mens stilen nu her ikke er direkte humor, er stemningen bestemt alt andet end normal hos Xtra Naan, der er Bonde og Peders rapprojekt med Malk de Koijns Tue Track, som efter at have rumsteret i studier og på Soundcloud nu endelig er klar med et minialbum.

»Både Simon og jeg savnede at rappe, og det har altid været sjovt at skrive og performe. Der lå et vist savn i det for vores vedkommende. Et tomrum der blev fyldt ud«, fortalte Peder os, da Xtra Naan i 2012 dykkede op til overfladen for første gang med et par numre på Soundcloud.

Læs også: Karl William: Her er soundtracket til mit liv

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af