Roskilde Festival: Regnen blev danset bort til Seun Kuti & Egypt 80

Roskilde Festival: Regnen blev danset bort til Seun Kuti & Egypt 80

Med tanke på Roskildes mangeårige tradition for verdensmusik var det på sin plads, at Seun Kuti, søn af afrobeatens grundlægger Fela Kuti, var blevet programsat på festivalens største scene sammen med farens gamle band, Egypt 80. Han viste sig da også i stand til at fylde den ud med en indtagende groovy optræden, hvor det var umuligt ikke at bevæge kroppen.

Efter at musikerne dryssede ind på scenen i takt med, at de blev præsenteret, blev der fra start sat skub i de vuggende lemmer med ‘African Soldier’, som klart indikerede, hvad publikum skulle bevidne og fysisk tage del i den næste halvanden time.

Farmand Fela blev hyldet med et triumferende cover af ‘Expensive Shit’, og med elpiano, blæsere, numsevrik, funky bas og diverse percussion-instrumenter i skøn forening bølgede de aldrende musikere dynamisk og organisk gennem ‘Last Revolutionary’ og ‘Batman Lighter’ i lange jams, uden man bemærkede numrenes varighed.

En charmerende Seun Kuti var desuden i det snakkesalige hjørne. Han erklærede sin kærlighed til Christiania, ligesom fake news-fænomenet blev syrligt bemærket med kommentaren om, at Afrika har oplevet 400 år med netop dette.

At koncerten desuden inkluderede et gæstevisit fra rapperen Yasiin Bey (Mos Def) bemærkede man nærmest ikke, eftersom det i så kontant grad var de nigerianske verdensborgere, som var det åbenlyse trækplaster.

Kuti og Egypt 80 leverede en overlegen opvisning i, hvor glædesspredende musik kan være, når det forener mennesker i dans og smil. Og regnen? Den var der bare og blev danset bort.

Oversigt: Her er alle vores anmeldelser fra Roskilde Festival

Seun Kuti & Egypt 80 feat. Yasiin Bey. Koncert. Roskilde Festival, Orange Scene.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af