Lana Del Rey om Radiohead-plagiatsag: »Retssagen er forbi«

Lana Del Rey om Radiohead-plagiatsag: »Retssagen er forbi«
Lana Del Rey. (Foto: Alberto E. Rodriguez/Getty Images)

Lana Del Rey blev i starten af året anklaget for at plagiere Radiohead, da hendes sang ‘Get Free’ skulle lyde som briternes gennembrudshit ‘Creep’ – der selv i sin tid blev sagsøgt for at plagiere Albert Hammond-sangen ‘The Air That I Breathe’, bedst kendt med The Hollies.

Del Rey sagde, at hun var blevet sagsøgt af Radiohead, og hun antydede, at der var mulighed for, at ‘Get Free’ ville blive fjernet fra albummet, og at hun ville miste retten til at optræde med den live. Senere sagde Radioheads sagførere, at de ikke havde sagsøgt hende, men blot var i gang med at forhandle omstændighederne.

Nu siger Lana Del Rey, at retssagen er forbi. Til en koncert på den brasilianske festival Lollapalooza Brazil siger hun: »Nu hvor retssagen er forbi, tænker jeg, at jeg kan optræde med den sang, når end jeg vil«.

Både Radioheads og Lana Del Reys talspersoner nægter at udtale sig i følge Pitchfork.

Det virker nu underligt, hvis de skulle kunne forhindre Lana Del Rey i at optræde live med sangen, selv hvis det nu skulle være ‘Creep’-sangskriverne, der fik samtlige royalties. Det ville formentlig blot befinde sig i samme juridiske felt som covernumre, hvilket ellers kunne ødelægge karrieren for mangt et lokalt barband, såfremt det ikke var lovligt.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af