Yung-frontmands solodebut på Roskilde Festival emmede af ro og talent

Yung-frontmands solodebut på Roskilde Festival emmede af ro og talent
Holm på Roskilde Festival. (Foto: Oliver Klitgård Larsen/Soundvenue)

Mikkel Holm Silkjær – manden bag det normcore alias Holm – er de fleste rockglade musikkritikeres yndlingsfortælling med sine kun 23 år matchet med et særdeles fyldigt CV. Med en baggrund i alskens stærke punkbands på den aarhusianske undergrundsscene og ikke mindst sin position som frontmand for de fremadstormende Yung har Holm mere musikalsk erfaring og streetcredit end de fleste på sin alder.

Alligevel var hans ro og nærvær slående, da han tirsdag eftermiddag spillede sin første Roskilde-koncert som solist på den solbagte Rising-scene. Holm har skrevet, indspillet og produceret den nye ep ’Dappled’ helt på egen hånd, men her var han flankeret af et tre mand/kvinde stort band, og de melodiøse, skiftevis aggressivt rockende og eftertænksomme nye sange blev leveret med en sikkerhed, der aldrig syntes rutinepræget.

Skønt Holm på sit nye solomateriale har fralagt sig de mest fræsende punkvaner til fordel for melodiøse guitarlinjer og selvreflekteret lyrik, er han nemlig ingenlunde blevet et for mageligt eller hyggeligt livebekendtskab. Med stor indlevelse vekslede han fra et dybt, næsten croonende toneleje til rallende skrig, imens han som guitarist på samme måde varierede udtrykket fra ubekymrede riff til flossede støjpassager. At nye sange som ’Hope’ og ’Dappled’ blev tilføjet lyse keyboardtoner, bidrog blot til indtrykket af en musikalsk palet, der stadig bliver rigere og rigere.

»This arrangement, it’s not in tune«, lyder nøglestrofen på den nye ’Grow’, men på Rising beviste Holm, at han – trods midt-20’ernes uundgåelige udfordringer på den personlige front – musikalsk synes at være perfekt stemt.

Oversigt: Her er alle vores anmeldelser fra Roskilde Festival

Holm. Koncert. Roskilde Festival, Rising.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af