Ude nu: Her er ugens seks vigtigste nye album

Hver fredag guider vi til de mest spændende udgivelser fra musikkens verden – denne uge med blandt andet Taylor Swift, Brockhampton og Jay Som.
Ude nu: Her er ugens seks vigtigste nye album
Taylor Swift.

1. Taylor Swift ‘Lover’

Et album fra en af vor tids største popstjerner er naturligvis en stor begivenhed uanset kvaliteten heraf. Indtil videre har de fire singleudspil fra Taylor Swifts syvende album peget i vidt forskellige retninger med alt fra sukkersød børnepop på ’Me!’ til eftertænksomme betragtninger om kærlighed på ’The Archer’ og ’Lover’. Vi glæder os til at se, hvilken retning resten af albummet bevæger sig i.

Hør albummet på Spotify HER eller Apple Music HER.

2. Brockhampton ‘Ginger’

Hiphopkollektivet gæstede Roskilde Festival tidligere på sommeren med en underholdende koncert, og så sent som i sidste uge annoncerede frontmand Kevin Abstract den endelige udgivelsesdato for ’Ginger’. Samtidig udgav gruppen singlen ’Boy Bye’, der med sin eklektiske blanding af et sydlandsk bossanova-groove og et insisterende banjo-riff indikerer, at det nye album bliver markant mere eksperimenterende end deres tidligere materiale.

Hør albummet på Spotify HER eller Apple Music HER.

3. Missy Elliott ‘Iconology’

Missy Elliott har ikke udgivet et album i 14 år (!), men i går aftes teasede hun pludselig udgivelsen ‘Iconology’, som altså er ude nu. Et helt album er det ikke, men en fire numre lang ep produceret af blandt andre Timbaland.

Hør ep’en på Spotify HER eller Apple Music HER.

4. Jay Som ‘Anak Ko’

Den L.A.-baserede sangskriver Jay Som er klar med sit tredje album, der har fået titlen ’Anak Ko’, hvilket betyder ’Mit barn’ på den filippinske Manila-dialekt tagalog. I begyndelsen af august fik vi en lovende smagsprøve på albummets lyd i form af den drømmende solskinspop på singlen ’Nighttime Drive’.

Læs vores anmeldelse af albummet HER.

Hør albummet på Spotify HER eller Apple Music HER.

5. Rapsody ‘Eve’

I dag udgiver rapperen Rapsody det bibelsk betitlede album ’Eve’, som en hyldest til de kvinder, der har gjort hende til den, hun er. Se for eksempel singleforløberen ’Ibtihaj’, som gæstes af soulmesteren D’angelo og Wu-Tang Clans GZA, der er en hyldest til fægteren Ibtihaj Muhammad, der som den første muslimske, amerikanske kvinde deltog i De Olympiske Lege iført hijab.

Hør albummet på Spotify HER eller Apple Music HER.

6. Sheer Mag ‘A Distant Call’

Kvartetten fra Philadelphia laver soulet rockmusik uden dikkedarer. Forsanger Tina Halladays raspende og knirkende vokal vækker flatterende associationer til 70’ernes Janis Joplin, og bandet har med tre ep’er, et vellykket debutalbum fra 2017 samt et vildt livery i bagagen leveret god grund til at glæde sig til ’A Distant Call’, hvorfra singlerne ’Blood from a Stone’, ’Hardly to Blame’ og ’The Killer’ har været ude som optakt.

Hør albummet på Spotify HER eller Apple Music HER.

Læs også: Taylor Swifts 15 bedste sange – rangeret

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af