Pharrell erkender voldtægtsundertonerne i ’Blurred Lines’ i nyt interview: »Det slog benene væk under mig«

Pharrell erkender voldtægtsundertonerne i ’Blurred Lines’ i nyt interview: »Det slog benene væk under mig«

»What’s rapey about that?«, tænkte Pharrell, da Robin Thicke-samarbejdet ’Blurred Lines’ erobrede dansegulv på stribe og skabte massive kontroverser tilbage i 2013. Således indrømmer den aldersfornægtende hitsmed i et nyt interview med GQ.

Men Pharrell er sidenhen kommet på andre tanker. I det nye interview fortæller han nemlig, at han nu forstår kritikken, nummeret mødte, og den voldtægtsforherligende kontekst, teksten blev læst ind i.

»Først forstod jeg det ikke«, forklarer han til GQ. »Fordi der var ældre hvide kvinder, der, når sangen kom på, opførte sig på de mest overraskende måder nogensinde. Og jeg havde det sådan… wow. De fik mig til at rødme. Så da der begyndte at være et problem med den lyrisk, tænkte jeg: ’Hvad snakker I om? Der er kvinder, der virkelig godt kan lide sangen, og som føler energien, der får dig helt op. Og ’I know you want it’ – kvinder synger den slags tekster hele tiden. Så, hvad er der voldtægtsagtigt ved det?’«.

»Jeg indså, at der er mænd, der bruger det samme sprog, når de udnytter en kvinde, og så er det ligegyldigt, at det ikke er min opførsel. Eller måden, jeg ser på tingene. Det handler om, hvordan det påvirker kvinder«, lyder det fra Pharrell. »Jeg indså, at vi lever i en chauvinistisk kultur i vores land. Det havde jeg ikke indset. Jeg havde ikke indset, at nogle af mine sange efterkom det. Det slog benene væk under mig«.

Da ’Blurred Lines’ udkom, forsvarede Pharrell det til blandt andre Pitchfork og NPR og afskrev kritikken af dets voldtægts-klingende tone ved at understrege, at alle numre, der på en eller anden måde handler om sex, vil kunne komme i kontroversiel krydsild. »Pointen er: Hun er en god pige, og selv gode piger har lyst til at gøre ting, og det er der, du har de ’blurred lines’. Hun udtrykker det ved at danse, fordi hun er en god pige. Folk, der er oprevne, vil bare gerne være vrede«, som han udtalte i 2014 til Pitchfork.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af